En pahalı işçiyi Türk patronlar çalıştırıyor

En pahalı işçiyi Türk patronlar çalıştırıyor

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK)'nun verilerine göre iş gücü maliyeti en çok Türkiye'de arttı.

En pahalı işçiyi Türk patronlar çalıştırıyor
16px
24px
29.03.2011 12:03
ABONE OLgoogle

Çalışılan saat başına nominal işgücü maliyetindeki artış yüzde 10,3 ile Avrupa Birliği ülkelerinin üzerinde gerçekleşti.

TİSK'ten yapılan açıklamada, Avrupa Birliği ülkelerinde geçen yılın dördüncü çeyreğinde işgücü maliyetlerinde kaydedilen gelişmelerin Eurostat tarafından ortaya konulduğu belirtildi. Avrupa Birliği'nde çalışılan saat başına nominal iş gücü maliyeti 2010 yılının dördüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2 arttı.

Euro Bölgesi'nde ise işgücü maliyeti artışı yüzde 1,6 oldu. AB içinde en yüksek artış yüzde 7,6 ile Bulgaristan'da yaşandı. Birlik üyesi ülkelerden İrlanda yüzde-1,2, Macaristan yüzde 2,3 ve Yunanistan'da yüzde 6,5 saat başına nominal işgücü maliyetinin gerilediği ülkeler oldu.
Türkiye'de ise sanayide söz konusu artış yüzde 10,1 olarak gerçekleşti. Türkiye AB ülkeleri ile kıyaslandığında saat başına nominal işgücü maliyetinin en fazla arttığı ülke konumuna yükseldi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde