En fazla 8 Türk şirketi etkilenecek

En fazla 8 Türk şirketi etkilenecek

Rusya ile ilişkilerde oluşan hasarın Türk şirketlerini nasıl etkileyeceği değerlendiriliyor. 8 büyük Türk şirketi Rus pazarında öne çıkıyor.

En fazla 8 Türk şirketi etkilenecek
16px
24px
26.11.2015 06:41
ABONE OLgoogle
Rusya ile ilişkilerde oluşan hasarın Türk şirketlerini nasıl etkileyeceği değerlendiriliyor. Enka, Anadolu Efes, Tüpraş ve Arçelik gibi 8 büyük Türk şirketi Rus pazarında öne çıkıyor.

Rus savaş uçağının düşürülmesinin Rusya’da faaliyet gösteren Türk şirketlerini nasıl etkileyeceği değerlendiriliyor. Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, ilişkilerde oluşan hasarın Türk şirketlerin Rusya pazarındaki konumlarını kaybetmelerine sebep olabileceğini bildirdi. Ak Yatırım’ın raporuna göre, Rusya’da öne çıkan Türk şirketleri şunlar:

Anadolu Efes

TOPLAM bira hacimlerinin yüzde 50’sini, meşrubat dahil toplam hacimlerinin yüzde 18’ini Rusya’dan sağlıyor.

THY

Rusya’da 10 noktaya haftalık 90 uçuş düzenleyen THY, gelirlerinin yüzde 1.5’ini bu faaliyetten elde ediyor.

Enka

rusya’daki gayrimenkul segmenti FAVÖK’ünün yüzde 36’sını oluşturuyor. Bekleyen işlerde Rusya’nın payı yüzde 12 düzeyinde.

Tüpraş

Şirketin ilk 8 ayda ithal ettiği ham petrol ve petrol ürünlerinde Rusya’nın payı yüzde 15. 

Anadolu Cam

Toplam kurulu kapasitesinin yaklaşık yüzde 50’si Rusya’da bulunuyor. Şirket toplam satış gelirlerinin yüzde 35’ini Rusya’dan elde ediyor.

Trakya Cam

Rusya’daki düzcam hattında yüzde 70 paya sahip. Bu hat toplam kapasitenin yüzde 7’sini oluşturuyor.

Şişe Cam

Anadolu Cam ve Trakya Cam’ın yanında Paşabahçe şirketi ile de Rusya’da faaliyet gösteriyor. Gelirlerinin yaklaşık yüzde 10’unu Rusya’dan sağlıyor.

Arçelik

Rusya’da üretim tesisi bulunuyor ancak Rusya ve Ukrayna satışlarının Arçelik’in toplam satışları içinde payı sadece yüzde 3.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde