En çok iş bulan meslek grubu hangisi?

En çok iş bulan meslek grubu hangisi?

En fazla işsizlik oranı yüzde 31,3 ile sosyal hizmetler alanında gerçekleşti. En az işsizlik ise..

En çok iş bulan meslek grubu hangisi?
16px
24px
02.03.2010 20:23
ABONE OLgoogle

En son mezun olunan okul ve mezun olunan alana bakıldığında, geçen yıl, en fazla işsizlik oranı yüzde 31,3 ile sosyal hizmetler alanında gerçekleşti.

Sanat yüzde 24,1 ile ikinci sırada, ulaştırma hizmetleri ve çevre koruma yüzde 21,1 ile üçüncü sırada yer aldı.

TÜİK ilk kez eğitim durumu ve mezun olunan okullara göre işsizlik verilerini açıkladı.

Buna göre, işsizlik oranında bilgisayar mezunları da başı çekerken, bilgisayar mezunu olanların işsizlik oranı yüzde 20,6 olarak gerçekleşti. Gazetecilik ve enformasyon mezunlarının yüzde 19,1'i işsiz kalırken, lise mezunlarının da yüzde 18'i işsiz.

EN ÇOK İŞ BULANLAR GÜVENLİKÇİLER

En az işsizlik oranının bulunduğu alan güvenlik alanında eğitim alanlarda yaşanırken, bu alanda işsizlik oranı yüzde 1,6 oldu. Sağlık alanında eğitim alanların yüzde 4'ü, hukuk eğitimi görenlerin yüzde 4,3'ü, veterinerlik eğitimi alanların yüzde 6,8'i işsiz.

Okuma yazma bilmeyenlerin yüzde 8'i, okuma yazma bilen fakat bir okul bitirmeyenlerin yüzde 15,3'ü, ilkokul mezunlarının yüzde 12,2'si, ilköğretim, ortaokul ve orta dengi mesleklerde eğitim alanların yüzde 17,6'sı, genel lise mezunlarının da yüzde 18'i işsiz.

Meslek lisesi, yüksekokul veya fakülte mezunlarının işsizlik oranı ise yüzde 13,5 olarak gerçekleşti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde