En büyük aşiretin turizm şirketi iflas erteletti

En büyük aşiretin turizm şirketi iflas erteletti

650 yatakla Şanlıurfa’nın en büyük otelini inşa etmeye başlayan aşiretin turizm işlerinde sıkıntıya girince...

En büyük aşiretin turizm şirketi iflas erteletti
16px
24px
21.10.2011 10:51
ABONE OLgoogle

İzol, Türkiye’nin en büyük aşireti olarak kabul ediliyor. Tarihi Osmanlı’dan da eski olan bu aşiretin nüfusunun 3 milyona yakın olduğu belirtiliyor. Aşiretin merkezi Şanlıurfa. Ancak bugün kolları Adıyaman, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Diyarbakır, Mardin, Cihanbeyli, Kulu ve Haymana'ya kadar uzanıyor...

Aşiret lideri Zülfikar İzol, 20, 21, 22 ve 23’üncü dönem milletvekilliği yapmış bir isim. İzol aşireti, ticari faaliyetlerini ‘İzol Anonim Şirketleri’ aracılığıyla yürütüyor. Aşiretin ilk şirketi 1928 yılında ‘Çeltik Tarım İşletmesi’ unvanıyla faaliyete geçmişti. Halen de aşiret, ağırlıklı olarak tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteriyor. Gerçi zamanla inşaat ve tekstil sektöründe de iddialı konuma gelmiş...

İşte bu büyük aşiret, geçen yıl Şanlıurfa’da bir otel yatırımına başlamıştı. Ancak 650 yatakla Şanlıurfa’nın en büyük otelini inşa etmeye başlayan aşiretin turizm işlerinde biraz sıkıntılı olduğunu duyduk.

İzol Anonim Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Servet İzol, bu sıkıntılı süreci aşmak için mahkemeye başvurmuş. ‘İzol İnşaat Ticaret Turizm ve Sanayi A.Ş.’ için Ankara 17. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne iflasın ertelenmesi talebiyle müracaat etmiş.

Davanın ilk duruşması 25 Ekim 2011’de yapılacak. Aşiretin diğer ticari faaliyetlerinde bir sıkıntı görünmüyor. Umarız turizm alanındaki işler de yoluna girer ve Şanlıurfa 5 yıldızlı oteline kavuşur.

Para

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde