Emlak Konut’tan beş dev ihale: Merakla beklenen Riva arsasının ihalesi..

Emlak Konut’tan beş dev ihale: Merakla beklenen Riva arsasının ihalesi..

Emlak Konut, 1.3 milyon metrekarelik 5 dev ihaleye çıkıyor.

Emlak Konut’tan beş dev ihale: Merakla beklenen Riva arsasının ihalesi..
16px
24px
11.05.2017 07:52
ABONE OLgoogle

Merakla beklenen Riva arsasının ihalesi 8 Haziran’da yapılacak. Genel Müdür Kurum “İhaleler sektöre moral olacak” dedi

Durgun geçen yaz sezonunu hareketlendirmek için kolları sıvayan Emlak Konut, 5 dev ihaleye çıkıyor. İstanbul Riva, Zeytinburnu, Tuzla ve iki etap şeklinde ihale edilecek olan İzmir Alsancak'taki projeler toplam 1 milyon 327 bin metrekarelik arazileri kapsıyor. Uzun süredir mali sorunlarla boğuşan Galatasaray ile 29 Haziran 2016'da protokol imzalayan Emlak Konut GYO, Riva arazisi için 8 Haziran perşembe günü ihaleye çıkmaya hazırlanıyor.

ŞİRKET PAYI YÜZDE 20

Riva'daki 1 milyon 76 bin metrekarelik arazi için ihale başvuruları 12 Mayıs 2017'de başlıyor. Geçtiğimiz yıl imzalanan protoloke göre, ihalede ortaya çıkacak arsa bedelinin yüzde 80'i Galatasaray'ın, yüzde 20'si de Emlak Konut GYO'nun olacak. Şirket, Riva'daki 1 milyon metrekareyi aşkın arsaların değerini toplam 388.7 milyon lira olarak açıklamıştı. Florya'daki 22 bin 627 metrekarelik arsanın değeri de yaklaşık 120 milyon lira olarak belirlenmişti.

EKOLOJİK KÖY PROJESİ

Riva arsasının ihalesi hasılat paylaşımı modeliyle gerçekleştirilecek. Emlak Konut, Riva projesinin ekolojik ve sürdürülebilir mimari yaklaşımlarla tasarlanan EKO-KÖY projesi olması için de çalışma yaptı. Toplamda 869 bin 522 metrekare konut alanına sahip olan arazide ayrıca 206 bin 497 metrekarelik bir de özel orman alanı bulunuyor.

Orman, sebze ve meyve bahçeleri, ticari ve hobi amaçlı tarım alanları, hayvancılık tesisleri gibi köy ve doğa yaşantısının modern yaşantı ile harmanlandığı birçok farklı konseptin bu projede hayat bulması için ihale şartnamesine belirli maddeler eklenecek. Emlak Konut, bu arsa için örnek bir proje de hazırlattı. İhaleyi kazanan firmaya bu örneğe uygun bir plan hazırlaması önerilecek.

SEKTÖRE MORAL OLACAK

Durgun yaz aylarında sektöre hareket getirmek için bu dev ihaleleri düzenleyeceklerini söyleyen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Bu ihaleler sektöre moral verecek" dedi. Kurum, "2017 planlarımızı açıklarken 1.5 milyar TL'lik arsayı ihale edeceğimizi ve neticesinde 10 milyar TL'lik iş yapacağımızı söylemiştik. Yaz döneminde ek olarak Şişli Teşvikiye ve Küçükçekmece Halkalı'da bulunan iki proje için de ihaleye çıkmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde