Emisyon skandalına 15 Milar Dolarlık ceza

Emisyon skandalına 15 Milar Dolarlık ceza

Volkswagen, emisyon skandalı nedeniyle ABD’deki zararlara karşılık 15 milyar dolar ceza ödemeyi kabul etti.

Emisyon skandalına 15 Milar Dolarlık ceza
16px
24px
30.06.2016 05:06
ABONE OLgoogle
Volkswagen, emisyon skandalı nedeniyle ABD’deki zararlara karşılık 15 milyar dolar ceza ödemeyi kabul etti. Bu kapsamda VW, ABD’de yaklaşık 475 bin aracı geri alacak.

Geçen yıl Alman otomotiv devi Volkswagen'in egzoz emisyonlarını düşük göstermek amacıyla araçlarda hileli yazılım kullandığı ortaya çıkmıştı. Araçların egzoz emisyon değerlerini manipüle etmesi nedeniyle Volkswagen (VW) hakkında ABD'de açılan davada, yol açtığı zararlara karşılık Alman otomotiv devinin 15 milyar dolar ceza ödemeyi kabul ettiği bildirildi.

ARAÇLARI GERİ ALACAK

VW'nin ödeyeceği 10 milyar dolar, ABD'deki yaklaşık 475 bin dizel aracın hileli egzoz emisyon yazılımlarının düzeltilmesi ya da araçların geri alınmasına harcanacak.

Anlaşmaya göre, VW her araç sahibine 10 bin dolara kadar tazminat da ödeyecek. Araç sahiplerinin bu teklifi reddetme ve VW'ye bireysel dava açma hakkı olacak. Cezanın yaklaşık 5 milyar doları da araçların çevreye verdiği zararı telafi etmeye yönelik projelere ve sıfır emisyon araştırmalarına fon olarak kullanılacak.

SATIŞLAR DÜŞECEK

VW, dünya genelinde 11 milyon aracının bu durumdan etkilenmiş olabileceğini açıklamıştı. Tarihinin en sıkıntılı döneminden geçen Volkswagen'in 2016'daki araç satışlarının önceki yıla oranla yüzde 5 düşmesi bekleniyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde