Emine Erdoğan Türk mutfağını dünyaya tanıtacak

Emine Erdoğan Türk mutfağını dünyaya tanıtacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 'Türk mutfağını dünyaya tanıtmak için Türkçe ve İngilizce hazırlanacak bir yemek kitabı' hazırlığı içerisinde olduğunu duyurdu.

Emine Erdoğan Türk mutfağını dünyaya tanıtacak
16px
24px
19.09.2020 15:38
ABONE OLgoogle

Emine Erdoğan, "Eserin, yeni yılın ilk günlerinde okurlarla buluşmasını heyecanla bekliyoruz" diyerek tarih verdi.

Kitap hazırlığı için "alanında uzman akademisyenler ve şeflerle" buluştuğunu söyleyen Emine Erdoğan, kitabın Türkçe ve İngilizce, daha sonra ise, farklı dillerde yayımlanacağını belirtti. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Erdoğan, "Türk Mutfağının zenginliğini uluslararası mecralarda tanıtmaya yönelik bir gastronomi kitabının hazırlığı içindeyiz. Alanında uzman akademisyenler ve şeflerle bugün güzel bir buluşma gerçekleştirdik. Katkıları için kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

?ref_src=twsrc%5Etfw">September 18, 2020

'Yemeğin karın doyurmanın ötesinde anlamları var'

Türk kültüründe, "yemeğin karın doyurmanın çok ötesinde anlamları olduğunu" söyleyen Erdoğan, "Hayatın kılcal damarlarına nüfuz eden, yazılı olmayan, fakat herkesçe konuşulan hayli zengin bir dili var. Cenaze evinde helva kavurmanın, hastaya çorba yapmanın, bayram sofralarını baklava ile şenlendirmenin ifade ettiği nice duygu var. Her bir tarifimiz, içinde nice güzel tat ve aroma yanında hikayeler de barındırıyor. Güçlü toplum yapımızın zemininde büyük sofraları, paylaşmayı ve dayanışmayı bir yaşam biçimi olarak öğütleyen mutfağımızı görüyoruz" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde