Emin Çakmak, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'na aday

Emin Çakmak, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'na aday

THTC Kurucu Başkanı ve Hello Turizm Genel Müdürü Emin Çakmak, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın yönetim kuruluna adaylığını açıkladı.

Emin Çakmak, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'na aday
16px
24px
14.11.2019 13:09
ABONE OLgoogle

Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi-THTC Kurucu Başkanı Emin Çakmak, 1 Aralık’ta gerçekleşecek olan 24. TÜRSAB Genel Kurulu’nda Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının yönetim kurulu üyeliğine adaylığını açıkladı.

Çakmak, "Uzun yıllara dayanan tecrübe ve birikim, sosyal sorumluluk çalışmaları, 500’ü aşkın yurtiçi yurtdışı etkinlikleri gerçekleştiren biri olarak adayım. THTC’nin 92 ülkede bulunan networkünü kullanarak Türkiye’yi tanıtıp pazarlayabileceğimiz bir imkan olarak görüyorum. TGA’da TÜRSAB’ın temsilcisi olarak adaylığımı açıklıyorum" dedi.



Emin Çakmak, son 15 yılda kurdukları Türk-Hindistan Konseyi ile hindistan pazarını güçlendirdiklerini belirterek şunları söyledi: “2006 yılında Türk Hindistan Konseyi’ni kurduğumuzda Hint pazaarından gelen işadamlarının sayısı 4 bindi ve turist gelmiyordu. Hindistan’da Türkiye destinasyon değildi. Konseyi 2007’de kurduk. Acente, otel, restoran, havayolu yöneticilerini alıp 6-8 şehirde her yıl workshoplar yaptık. Hindistan seyahat acenteleri birlikleri TAI’yi 1200 acente, TAFİ’yi 650 acente olmak üzere Türkiye’de ağırladık. Hint düğünlerini çektik. Şimdi 150 bin Hintli turiste ulaştık. Aslında 1 milyon olması gereken pazardır. Dubai, Tayland, Malezya Hindistan’dan bu rakamları alıyorlar. Hindistan’ın 100 milyon zengini var. bunun 50 milyonu dünyayı geziyor.Türkiye’nin yeni pazarlara temsilcilerler açarak ve etkinliklere sponsor olarak katılarak bunu yapmalıdır. Afrika pazarında THY 45 noktaya uçuyor. Din sağlık düğün turizmi ile Afrikalı turisti çeker olduk. “  Dikkat! Tanıtım Ajansı’nda seçim var
AJANS YERİNDE BİR KARARDIR, TÜRSAB’A 3 KOLTUK AYRILMALIYDI

“TGA’nın özel sektörün katkılarıyla turizmin gelişimine katkı sağlayacağını düşünüyorum” diyen Emin Çakmak, "Tanıtım bütçesi toplanıyor. Ocak ayında 150 milyon dolar birikeceği ve bunun doğru hedeflerde, doğru şekilde kullanılması gerekir. Yüzde 70 özel sektöre kamudan 4 temsilcinin olacağı TGA 15 kişilik yönetim kurulu olacak. Ağırlıklı otelciler olacak. Bu hakkaniyetsiz bir durumdur. Türsab’a ayrılan koltuk sayısının en az 3 koltuk olması gerekirdi. Bu bir eleştiri değil, eksikliktir şeklinde bakana ilettim."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde