Emekli vekillerin maaş artışlarına partilerden farklı tepki

Emekli vekillerin maaş artışlarına partilerden farklı tepki

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda dün gece kabul edilen bir teklifle emekli vekillerin maaşında artış yapıldı.

Emekli vekillerin maaş artışlarına partilerden farklı tepki
16px
24px
23.12.2011 16:47
ABONE OLgoogle

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda dün gece kabul edilen bir teklifle emekli vekillerin maaşında artış yapıldı. AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, düzenlemeyi, "Milletvekillerinin durumu belli." diye karşılarken, CHP İstanbul Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Mevlüt Aslanoğlu ise kanuna red oyu verdiklerini ifade etti.

AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, emekli milletvekili maaşlarındaki artışla ilgili sorulan soruya, "Milletvekilliğini maaş olarak, emeklilik olarak görmüyorum. Milletvekilliği kamusal görevdir, ama milletvekillerinin de durumu bellidir. Ben ilk milletvekilliği olduğumda birinci sıradaydık, şu anda 38. sıradayız." şeklinde cevap verdi.
 
CHP İstanbul Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Mevlüt Aslanoğlu ise kanuna ret oyu verdiklerini belirtti. Komisyonun dün gece üç kez toplandığını aktaran Aslanoğlu, "Ek madde olduğu için komisyon toplanmıştır. O komisyona partim hiç üye vermemiştir." dedi. 'Kıyak emekliliğe karşı mı çıktınız?' sorusuna da kanuna ret oyu verdiklerini ifade etti.
 
Eski vekillerden İsmet Atilla ise "Ben de Sayın Çiçek'in konuşmasına aynen katılıyorum, hayırlı uğurlu olsun." demekle yetindi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde