Elon Musk'ın büyük beğeni toplayan Anitkabir ziyareti

Elon Musk'ın büyük beğeni toplayan Anitkabir ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabul ettiği dünyaca ünlü iş adamı, Tesla Motor'un CEO'su Elon Musk Anitkabir'i ziyaret etti.

Elon Musk'ın büyük beğeni toplayan Anitkabir ziyareti
16px
24px
08.11.2017 22:21
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü  İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iş adamı Elon Musk'ı  kabulünde Türksat 5A ve 5B uydularının uzaya fırlatılmasının yanı sıra elektrikli Otomobil meselesi, sürdürülebilir enerji, Tesla ve SpaceX firmalarıyla  Türkiye'deki firmaların yapabileceği ortak çalışmalar hakkında görüş alışverişi  yapıldığını söyledi. 

Kalın, Elon Musk'ın Türkiye’ye Türksat 5A-5B uydularının uzaya  fırlatılması bağlamında geldiğini belirterek "Yarın bununla ilgili Airbus ile bir  anlaşma yapılacak. O da bunun alt tedarikçilerinden birisi. Kendi SpaceX firması. Bunu konuştuk." dedi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, elektrikli aracın mucidini kabul etti

Türksat 5A-5B uydularının Türkiye'nin kendi ulusal uydu üretim  sürecine geçişte çok önemli bir merhaleyi temsil etiğini kaydeden Kalın, "Türksat  6 uydusu da tamamen Türkiye'de üretilecek kendi teknolojik imkanlarımızla." diye  konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleşen kabul, 1 saat 10 dakika sürdü.

Kalın, bunların yanında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın otomobil meselesini  ve Tesla'yı da konuştuğunu ifade ederek şöyle devam etti:

"Türkiye’de yapılan teknolojik yatırımları, son dönemde atılan  adımları da konuştuk. Elon Musk'ın şirketi büyük bir sürdürülebilir enerji  şirketi aslında. Dolayısıyla yeni nesil piller, güneş enerjisi, rüzgar enerjisi  gibi konuları konuştuk. Büyükşehirlerdeki trafik sorunları nasıl aşılabilir,  tünel kazma, yer altından trafiğin verilmesi gibi konuları da ele aldık.  Özellikle Tesla ve SpaceX firmalarıyla Türkiye’deki firmaların yapabileceği ortak  çalışmalar neler olabilir, bunlar üzerinde de görüş alışverişinde bulunuldu."

Erdoğan'ın Musk'ı kabulünde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk  Özlü ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da hazır  bulunmuştu.

ANITKABİR'E ZİYARET

Dünyaca ünlü isim Musk, bu görüşmesinin ardından Anitkabir'i ziyaret etti. Instagram hesabından bir fotoğraf paylaştı. Musk'ın 'Atatürk, Anıtkabir' mesajıyla paylaştığı fotoğrafı kısa sürede 213 bin kişi tarafından beğenildi. 

" style=" color:#000; font-family:Arial,sans-serif; font-size:14px; font-style:normal; font-weight:normal; line-height:17px; text-decoration:none; word-wrap:break-word;" target="_blank">Atatürk Anıtkabir

Elon Musk (@elonmusk)'in paylaştığı bir gönderi ()

ELON MUSK KİMDİR?

Elon Musk, Kanadalı bir anne Haldeman ve Güney Afrikalı bir baba Errol’un oğlu olarak dünyaya geldi. Güney Afrika asıllı ABD’li mucit ve girişimci olan Elon Musk kendi kendine yazılım programlayıp kodlamayı öğrendi ve 12 yaşındayken kendi yazdığı Blastar isimli oyunu tasarladı ve daha sonra bu oyunu o zamanın parası ile 500 dolara satarak bilişim sektöründeki ilk parasını kazandı. 1992’de, Kingston, Ontario’daki Queen’s University’de iki yıl eğitim aldıktan sonra ABD’nin önde gelen üniversitelerinden birisi olarak kabul gören University of Pennsylvania’da işletme ve fizik okumak için Kanada’dan ayrıldı. Bu üniversiteden ekonomi alanında lisans diploması alan Musk, fizik alanında da yan dal diplomasının sahibi oldu. Elon Mask, Aynı yılın Mart ayında çevrimiçi finans ve ödeme servisi olan X.com’un ortak kuruculuğunu yaptı ve ilerleyen aylarda PayPal’i oluşturdu . 2002 yılında online alışveriş devi eBay’e satan Elon Musk, aynı yıl SpaceX’i kurdu. Musk uzay araştırmaları yapan şirketin CEO’su ve CTO’su olarak görevine devam ediyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde