Elif Dürüst’ün 6. Cadde’si kimin oldu?

Elif Dürüst’ün 6. Cadde’si kimin oldu?

Cemiyet hayatının tanınmış isimlerinden Elif Dürüst de geçen yıl Doğan Online ile ortak altincicadde.com isimli bir alışveriş sitesi kurmuştu. Şirketi kim aldı?

Elif Dürüst’ün 6. Cadde’si kimin oldu?
16px
24px
17.08.2012 12:44
ABONE OLgoogle

İnternet üzerinden alışveriş hızla yayılıyor. Dünya genelinde online alışverişin hacmi 1.5 trilyon doları aştı. Türkiye’de de 2011 yılı itibariyle 15 milyar TL’yi buldu. Bu alanda peş peşe şirketler kuruluyor. Büyüklü küçüklü birçok şirket bu alana yatırım yapıyor.

Cemiyet hayatının tanınmış isimlerinden Elif Dürüst de geçen yıl Doğan Online ile ortak altincicadde.com isimli bir alışveriş sitesi kurmuştu.

“Türkiye’nin ilk online caddesi” unvanıyla yola koyulan Dürüst’ün bu siteyle ilgili önemli hedefleri vardı. 6. Cadde mart sonu itibariyle fiilen çalışmaya başlamış. Dekorasyon, mutfak, ev elektroniği, mobilya kategorilerinde binlerce ürün satıyor. Hakkari’den Edirne’ye her ilden sipariş geliyormuş. Günlük siparişler bin adede kadar ulaşmış.

Elif Dürüst, satışlardan hayli memnun görünüyor. Hatta yurtdışından temsilcilik teklifleri bile geliyormuş. Gelecek yıl Türk Cumhuriyetleri ve Ortadoğu ülkelerinde de benzer bir yapı oluşturmayı planlıyorlarmış.
Ancak 6. Cadde’de her şey yolunda giderken sessiz sedasız hisse yapısı değişmiş.

150 bin TL sermayeyle kurulan şirkette hisse oranı yüzde 40 Elif Dürüst, yüzde 40 Doğan Online, yüzde 20 Başak İlhan şeklindeydi. Şimdi şirketin sermayesi 2 milyon TL’ye çıkarılmış. D-Market Elektronik Hizmetler’in payı 1 milyon 800 bin TL’ye çıkmış. Elif Dürüst ve Başak İlhan’ın payı ise yüzde 5’e düşmüş. Elif Dürüst, bu değişimin gerekçesini şöyle anlatıyor:

“Bu önceden planladığımız bir durumdu. Hanzade Doğan yakın arkadaşım. Projeyi ilk ona götürdük. O da sıcak baktı. Başlangıçta eşit paylara sahiptik. Sonrasında bu işi büyütmek istedik. Bu çerçevede sermaye artırımları yapıldı ve bugünkü durum ortaya çıktı. 6. Cadde’de yine birlikteyiz. Biz işimizi yapıyoruz. Şirketi büyütmek için yapılan teknik bir operasyon.”

Elif Dürüst böyle dedikten sonra bize de “hayırlı olsun” demek düşer... (Para dergisi)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde