Eli Alharal, başkanlığa seçildi

Eli Alharal, başkanlığa seçildi

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Eli Alharal, Türkiye Kuru Meyve Sektör Kurulu Başkanlığı’na seçildi

Eli Alharal, başkanlığa seçildi
16px
24px
05.05.2010 17:04
ABONE OLgoogle

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Eli Alharal, Türkiye Kuru Meyve Sektör Kurulu Başkanlığı’na seçildi. 5910 sayılı Türkiye İhracatçılar Meclisi ve İhracatçı Birlikleri Kanunu ile birlikte ortak yönetim kurulunun yerini sektör kurulu aldı.
 
Ege İhracatçı Birlikleri’nde bir araya gelen, Türkiye Kuru Meyve Sektör Kurulu görev dağılımını gerçekleştirdi. Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ve İstanbul Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği temsilcilerinden oluşan sektör kurulu üyeleri, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Eli Alharal’ı Sektör Kurulu Başkanlığı’na, Güneydoğu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Çıkmaz ve İstanbul Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Er ise Sektör Kurulu Başkan Vekilliği görevine seçtiler.
 
3 ÜRÜN İÇİN AYRI AYRI TANITIM GRUBU KURULUYOR

 
Türkiye Kuru Meyve Sektör Kurulu Başkanlığı döneminde, kuru meyve ihracatının arttırılması için önceki dönemden devam eden çalışmalara devam edeceklerini belirten Eli Alharal, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yıldönümü için Türkiye’nin belirlediği 500 milyar dolar hedefine, kuru meyve sektörünün 3 milyar dolarlık katkı koymayı hedeflediğini bu hedefe ulaşmak için yoğun bir çalışma yürüteceklerini söyledi.
 
Çekirdeksiz kuru üzüm, kuru incir ve kuru kayısı üretim ve ihracatında Türkiye’nin dünya lideri olduğuna işaret eden Alharal, “Bu üç ürünün dünya piyasalarında daha iyi tanıtımı amacıyla 3 tane tanıtım grubu kurulması konusunda birliklerimiz genel kurullarında kararlar alındı. Bu kararların Dış Ticaret Müsteşarlığı nezdinde takibini yapacağız ve DTM’nin onayıyla tanıtım gruplarının kurulması sonrasında hedef pazarlara yönelik tanıtım çalışmalarımıza hız vereceğiz. Öncelikli tanıtım pazarımız Rusya Federasyonu olacak” dedi.
 
Dünya genelinde tüketici bilincinin artışına paralel olarak pestisit kalıntısına yönelik hassasiyetin had safhaya ulaştığına işaret eden Alharal şöyle konuştu; “Son dönemde özellikle başlıca alıcı pazarımız olan Avrupa Birliği’nin, tüm üye ülkelere geçerli olmak üzere pestisit kalıntı oranlarında harmonizasyona gitmesi başta çekirdeksiz kuru üzüm olmak üzere ihraç ürünlerimizde önümüzdeki dönemde bizi çok daha dikkatli olmaya zorlayacak. Sektör olarak alıcı pazarlardaki payımızı korumak adına Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile birlikte çok hızlı hareket ederek yeni düzenlemelere adapte olmamız ve istenmeyen ilaç ve pestisitlerin kullanımının önüne geçmemiz gerekiyor. Bunun ilk adımını çekirdeksiz kuru üzümde procymidone etkili maddesini piyasadan toplatarak başarılı bir şekilde verdik. Aynı çalışmaları ulusal ve global ölçekte kuru incirde aflatoksin, kuru kayısıda ise kükürt oranları konusunda da yürüteceğiz.”
 
ELİ ALHARAL KİMDİR?
 
Selçuk Gıda Endüstrisi İthalat İhracat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Eli Alharal, 1961 yılında İzmir’de doğdu. Ege Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Ekonomisi mezunu olan Alharal, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekilliği, Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkan Vekilliği, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Halen Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu üyeliği görevini yürüten Alharal, Evli 2 çocuk babası, İngilizce ve İtalyanca biliyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde