Elektromed'den Gökçek'e ağır suçlama

Elektromed'den Gökçek'e ağır suçlama

50 milyon dolarlık teminatı irat kaydedilen Elektromed AŞ'den Gökçek'e ağır suçlamalar...

Elektromed'den Gökçek'e ağır suçlama
16px
24px
12.06.2009 23:55
ABONE OLgoogle

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş'nin özelleştirilmesi ihalesi kapsamında 50 milyon dolarlık teminatı irat kaydedilen Elektromed AŞ, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ihale sürecine ilişkin açıklamalarının kamuoyunu yanıltma ve belediyenin hatalarını gizleme amacına yönelik olduğunu iddia etti.

Firmadan yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesinin "ihaleye hazırlık, ihale ve ihale sonrası aşamalarının tamamen şeffaf olarak yürütüldüğü" ifadesinin gerçekçi olmadığı öne sürüldü.

Belediyenin, Danıştay 13. Dairesi tarafından 18 Kasım 2008'de EGO'ya ilişkin verdiği kararı Elektromed'den gizlediği ifade edilen açıklamada, "Gizlenen bilgi ve belgelere örnek olarak izah ettiğimiz konuların yanında, daha birçok kuşkulu noktalar bulunmaktadır. Ankara Belediyesi, bu konuların açığa çıkmaması için farklı gösterme yoluna gitmektedir. İhalede en yüksek fiyatı veren firmaya 316 gün süre tanınması ve teminat mektubunun irat kaydedilmemesi ve üçüncü firmanın teminat mektubunun iadesi konuları, belediye tarafından acaba nasıl izah edilecektir" ifadesi yer aldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde