Elektrikte TRT payı devam

Elektrikte TRT payı devam

Hükümet, yeni bir yasa değişikliğine hazırlanıyor. Tasarıda yatırımı zamanında bitiremeyene..

Elektrikte TRT payı devam
16px
24px
06.03.2008 09:02
ABONE OLgoogle

Hükümet, yeni bir yasa değişikliğine hazırlanıyor. Tasarıda yatırımı zamanında bitiremeyene ceza öngörülürken, yüzde 2'yi geçmeyecek olan TRT payının faturada gösterilmesi de yer alıyor

HÜKÜMET elektrik arz açığına yönelik önlem hazırlığına girdi. Bu doğrultuda hazırlanan Elektrik Piyasası Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören yasa tasarısı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün toplanan Bakanlar Kurulu'nda görüşüldü. Elektrik enerjisinde yatırımları hızlandıracak tasarıyla, üretim tesisini zamanında bitirmeyen yatırımcıya lisans iptaline varan cezalar öngörülüyor.

Tasarı uyarınca, yatırımların hızlandırılması için enerji yatırımlarında, Kamu İhale Kanunu hükümleri de uygulanmayacak. TRT payı faturalarda ayrıca gösterilecek ve bu pay yüzde 2'yi geçmeyecek. Hazırlanan tasarıyla, haklı görülmeyen sebeplerden dolayı üretim tesislerini zamanında bitiremeyen ve özel hukuk hükümlerine tabi tüzel kişilerin lisansları iptal edilecek ve lisans iptalini takip eden 3 yıl süreyle lisans başvurusunda bulunması engellenecek. Rüzgar enerjisine dayalı üretim tesisi kurmak üzere lisans almak için gerekli koşulları sağlayan birden fazla kişinin bulunması halinde işi kimi yapacağı, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. tarafından ihaleyle belirlenecek. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde