Elektrikle tavlayıp su ve gazla soyuyor

Elektrikle tavlayıp su ve gazla soyuyor

Korsan fatura ödeme merkezlerinin vatandaşın güvenini kazanmak için elektrik faturalarını ödeyip su ve doğalgazın parasını ceplerine atıp ortadan kayboldukları bildirildi.

Elektrikle tavlayıp su ve gazla soyuyor
16px
24px
16.05.2017 13:08
ABONE OLgoogle

Limak Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytaç, son dönemde sık rastlanan korsan sahte fatura ödeme merkezlerinin ilginç taktiğini anlattı.

Aytaç, vatandaşın yasal zannettiği bazı korsan ödeme merkezlerinin elektrik, su ve doğalgaz faturalarının parasını vatandaştan alıp sadece elektriğin parasını yatırdıklarını belirtti.

LOGO VAR MI BAKIN

Elektrik faturalarının zamanında ödenmemesi halinde 4-5 gün içinde önce ihtar, ardından kapatmaların yaşandığına işaret eden Aytaç, “Korsan merkezler, fark edilmemek için elektrik faturasını yatırıp, hemen kesme işlemi yapılmayan su ve doğalgazın parasını kasaya atıyorlar. Vatandaş da faturalarının ödendiğini zannederek aynı yere para yatırmaya devam ediyor. Korsanlar, bir iki ay tahsilat yaptıktan sonra ortadan kayboluyorlar” dedi.

Aytaç, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) vatandaşın mağduriyetini önlemek için tahsilat merkezlerinden teminat aldığını, bilançosu güçlü şirketlere lisans verdiğini, yine de lisans almadan korsan çalışan tahsilat merkezlerinin vatandaşı mağdur ettiğini söyledi.

Sahte PTT acentası açıp para toplayanların dahi görüldüğünü belirten Aytaç, yasal tahsilat merkezlerinin tabelalarında elektrik şirketinin isim ve logolarının olduğunu, içeride de BDDK lisansının yer aldığını, bu tür yerlere güvenle para yatırılabileceğini ifade etti.

Genel Müdür Aytaç, halen aylık 82 liranın altında tüketim yapan elektrik abonelerinin mecburen bulundukları bölgenin dağıtım şirketinden elektrik satın aldığını, bu yılın sonunda 82 liralık şartın sıfırlanarak herkesin serbest tüketici haline gelebileceğini söyledi.

Aytaç, bu sayede faturalarda çok fazla olmasa da 5-6 liralık indirimler görüleceğini dile getirdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde