Elektrik kesintisine ilişkin korkunç iki iddia..

Elektrik kesintisine ilişkin korkunç iki iddia..

Elektrik Mühendisleri Odası, Türkiye genelinde birçok ilde meydana gelen elektrik kesintilerinin nedeniyle ilgili şok bir iddiada bulundu

Elektrik kesintisine ilişkin korkunç iki iddia..
16px
24px
31.03.2015 13:24
ABONE OLgoogle
Elektrik Mühendisleri Odası, Türkiye genelinde birçok ilde meydana gelen elektrik kesintilerinin bazı özel santrallerin ‘fiyat düşüklüğü’ nedeniyle elektrik satmak istememesinden kaynaklanabileceği tahmininde bulundu. Bu arada elektrik arızasına dair Ankara’da konuşulan bir diğer iddia ise Avrupa Birliği, ‘siz kaliteli elektrik sağlayamıyorsunuz’ diyerek Türkiye’yi AB sisteminden çıkarması…

Hürriyet’ten Aysel Alp’in haberine göre EMO Genel Merkez Müdürü Emre Metin, Hürriyet’e yaptığı değerlendirmede kesintilerin iki nedeni olabileceğini söyledi. Metin, “Frekans kopması nedeniyle gerçekleşmiş olabilir ki; dün ya da 1 gün önce Avrupa Şebekesinden anlık olarak koptuk. TEİAŞ buna gerekçe olarak Adana’da bir santralin devreye girmemesini gösterdi” dedi.

Metin, elektrik fiyatlarının anlık olarak belirlenmesi nedeniyle elektrik üreten bazı özel santrallerin ‘düşük fiyat’ saatlerinde elektrik satmak istemediklerine dikkat çekti. 2007 yılında Ege Bölgesinde 19 ilin karanlıkta kaldığını anımsatan Metin, “1 gün boyunca karanlıkta kalmışlardı çünkü özel santral devreden çıkmıştı. EPİAŞ fiyatları anlık belirleyince bazı santraller, ‘arıza bildirimi’ yaparak devreden çıkıyor. Çünkü zararına çalışmak istemiyor. Onların devreden çıkması diğerlerini de etkiliyor ve bir zincir halinde sistem hata veriyor” dedi.

1 GÜN SÜREBİLİR

Metin, bir santralin yeniden devreye girebilmesinin saatler hatta bir gün sürebildiğine dikkat çekerek, “Arızanın nededini TEİAŞ açıklayacak. Ancak devreden çıkan santrallerin yeniden sistemi girmesi saatler hatta bir gün sürebilir” dedi.

BOMBA İDDİA: AB, TÜRKİYE’Yİ SİSTEMDEN Mİ ÇIKARDI?

Elektrik arızasına dair Ankara’da konuşulan bir başka iddia ise, Türkiye’nin Avrupa’nın enterkonnekte sisteminden çıkarıldığı… Konuyla ilgili bir yetkili, “Dün Türkiye kaynaklı bölgesel bir arıza meydana geldi ancak Türkiye bu arızayı gidermekte gecikti. Avrupa Birliği, ‘siz kaliteli elektrik sağlayamıyorsunuz’ diyerek Türkiye’yi AB sisteminden çıkardı. Bugün yaşanan sıkıntı buradan kaynaklanıyor. Sorunun giderilmesi 2-2.5 saatten önce mümkün görünmüyor. Bu daha da uzun sürebilir” iddiasında bulundu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde