Depremde ölenlerin sayısı 29'a yükseldi, yaralı sayısı 1234

Depremde ölenlerin sayısı 29'a yükseldi, yaralı sayısı 1234

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar toplam 29 kişi hayatını kaybetti, 382'si yaralı olmak üzere 1234 kişi hastanelere başvurdu.

Depremde ölenlerin sayısı 29'a yükseldi, yaralı sayısı 1234
16px
24px
24.01.2020 18:48
ABONE OLgoogle

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar toplam 29 kişi hayatını kaybetti, 382'si yaralı olmak üzere 1234 kişi hastanelere başvurdu.

Elazığ dün 6.8 şiddetindeki depremle sarsıldı. Dün saat 20.55’teki depremin merkezi Sivrice ilçesi olarak açıklandı. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 6.5, derinliğini ise 5 km olarak açıklarken AFAD depremi 6.8 büyüklüğünde ve yerin 6.7 km altında olarak açıkladı. 

Deprem Malatya, Diyarbakır, Tunceli, Mardin, Bingöl, Bitlis, Suriye ve Irak’tan hissedildi. Vatandaşlar depremle beraber panik halinde evlerinden sokaklara çıktı. Bu depremden sonra toplam 257 artçı deprem kaydedildi.

Depremin olduğu ilk andan itibaren 39 kişinin göçük altından sağ çıkarıldığı bildirildi.

Elazığ merkezde Mustafa Paşa Mahallesi'nde 1 kişi, Maden ilçesine bağlı Gezin köyünde çöken binadan 2 kişi sağ çıkarıldı.

Malatya'nın Doğanyol ilçe merkezindeki Gökçe Mahallesi'nde yıkılan iki katlı kerpiç evin enkazından ise 2 kişi kurtarıldı. 

Elazığ'da biri kent merkezinde biri Mustafa Paşa Mahallesi'nde , ikisi Maden ilçesine bağlı Gezin'de olmak üzere 4 kişi daha enkaz altından kurtarıldı. 

Mustafa Paşa Mahallesi'nde enkaz altından 14 saat sonra bir kişi daha sağ çıkarıldı. 

Depreme ilişkin yaşanan son gelişmeler şu şekilde: 

10. 50 -Enkaz altından 14 saat sonra bir kişi sağ çıkarıldı.

10.35 - Mustafa Paşa mahallesinde iki kadın daha 12 saat sonra enkazın altından sağ olarak çıkarıldı. Sabah 7 itibarıyla üç kadın yaralı olarak enkazdan kurtarılmış oldu. 

?10. 29 - Habertürk'ün aktardığına göre, enkazdan çıkarılan 12 yaşındaki Miraç, hastanede hayatını kaybetti.

10. 07 - Bakan Turhan: Deprem bölgesinde iletişim ve ulaşım ile ilgili tüm birimlerimiz teyakkuz halinde, ulaşımı engelleyecek bir durum söz konusu değil.

10.00 - AFAD, hayatını kaybedenlerin sayısının 21'e yükseldiğini duyurdu. 

09.48 - AFAD,  bölgeye 1.167 arama kurtarma personeli, 18 arama kurtarma köpeği ve 235 araç sevk edildiğini duyurdu. Açıklamada "Bölgeye ayrıca toplamda 8.565 çadır, 400 genel maksatlı çadır, 17.188 yatak ve 34.467 battaniye sevk edilmiştir" denildi.

09.36 - Ankara Rusya Büyükelçiliği tarafından taziye mesajı yayımlandı. Açıklamada "Elazığ’da meydana gelen felaketten dolayı hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz" ifadeleri kullanıldı. 

?09.35- Mustafapaşa Mahallesi'nde enkaz altından bir kadın çıkarıldı. 

Gezin'de enkaz altındakilerin hepsi çıkarıldı

09.25 - Elazığ'ın Maden ilçesine bağlı Gezin köyünde enkaz altında kalan bir çocuk çıkarıldı. Bögede enkaz altındaki herkesin kurtarıldığı belirtildi. 

09.12 - Elazığ'ın Maden ilçesine bağlı Gezin köyünde AFAD ekipleri, 12 saat sonra bir kadını daha enkaz altından çıkardı. AA muhabirinin aktardığına göre hamile olan kadın hastaneye sevk edildi. Enkaz altında bir kişinin daha olduğu belirtiliyor. 

09.07 - Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 4.3 büyüklüğünde artçı deprem meydana geldi.

09.00 - Elazığ ve Malatya'ya 5 ek sefer düzenleyeceğini açıklayan THY, biletleri de ücretsiz değiştireceğini açıkladı. 

08.21 - AFAD: Biri Elazığ merkezde biri Maden ilçesine bağlı Gezin'de olmak üzere iki kişi daha enkaz altından kurtarıldı. 

?08.17 - Millî Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Yardım personelini ve ihtiyaç duyulan malzemeleri Elazığ’a ulaştırmak maksadıyla Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait 9 nakliye uçağı ile 10 görev icra edildi" denildi.

?07.55 -Depremde ölenlerin sayısı 20'ye yükseldi, yaralı sayısı 1015.

07.35 - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu enkazlar çok zor enkazlar çünkü artçı sarsıntılar da aynı zamanda devam ediyor. İnşallah enkazın altındakilerin sağ salim kurtarılmalarını bekliyoruz. Daha önce 2 kişinin sağ çıkartıldığı noktada bir ses daha duyuldu ve çalışmalar burada yoğunlaştırıldı. Ses alınabilmesi için herkesin sessizliğe dikkat etmesi gerekiyor" açıklamasını yaptı.

06:00 - AFAD'dan yapılan açıklamada depremde hayatını kaybeden ve hastaneye başvuran vatandaşların illere göre bilançosu paylaşıldı. Açıklamada 2 ilde 19 kişinin yaşamını yitirdiği belirtilirken, 7 ilde hastanelere başvuran kişi sayısı ise 922 olarak belirtildi. 

Çevre illerde de hissedildi

Deprem, Adana, Hatay, Osmaniye, Tunceli, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Mardin, Samsun, Tokat, Çorum, Mardin, Kayseri ile Suriye'nin kuzeyinde de hissedildi. 

Kurum ve kuruluşlar harekete geçti

AFAD, Türk Kızılay, UMKE, itfaiye, sağlık ekipleri ve yardım malzemeleri ile bazı belediyelerin arama kurtarma ekipleri süratle bölgeye yönlendirildi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde