‘El koyacaklar’

‘El koyacaklar’

Tamgün Yasası’nın ardından üniversite hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devredileceği, bakanlığa bağlı hastanelerin de özelleştirileceği iddia edildi

‘El koyacaklar’
16px
24px
12.10.2011 08:16
ABONE OLgoogle

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı Çetin Erdolu, hükümetin Tamgün Yasası ile gelirleri düşen ve ödeme güçlüğü çekmeye başlayan üniversite hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesi için uygun zemini hazırladığını söyledi. Erdolu, kamu hastane birlikleri düzenlemesi ile de Sağlık Bakanlığı hastanelerinin özelleşeceğini belirtti.

Erdolu, yasanın ardından Adana’da 25, Kırklareli’nde 1, Samsun’da 52, Düzce’de 6, Amasya’da 5, Muğla’da 10, Malatya’da 14, Denizli’de 20 olmak üzere 133 hekimin kamudan istifa ettiğini söyledi. Erdolu, Cerrahpaşa ve Çapa’daki branşların birçoğunda da bir-iki öğretim üyesi kaldığını belirtti. Üniversite öğretim üyelerine 2 yıl süreyle döner sermaye getirici işleri yapmamak koşulu ile muayenehanelerini sürdürme hakkı tanındığına işaret eden Erdolu, ancak bu öğretim üyelerinin hastanede çalışamadıklarını vurguladı. Erdolu, şunları söyledi:

“Bu nedenle üniversite hastanelerinde cerrahi müdahaleler ve ameliyatlarda düşüş meydana geliyor. Dolayısıyla üniversite hastanelerinin gelirleri düşüyor. Ödeme güçlüğü çeken üniversite hastaneleri isterlerse Sağlık Bakanlığı ile protokol imzalayabiliyor. Ödeme güçlüğü ortadan kaldırıldıktan sonra yönetim Bakanlığa geçiyor. Aslında hükümet, üniversite hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na geçmesine uygun zemini hazırlıyor.”

Erdolu, çıkarılması planlanan KHK’de de üniversite hastanelerinin Bakanlığa devrini öngören maddeler olduğunu belirtti. KHK’yle getirilecek kamu hastane birlikleri ile devlet hastanelerinin özelleştirilmesinin öngörüldüğüne işaret eden Erdolu, “Yapılmak istenen üniversite hastanelerinin de kamu hastane birliklerine dönüşmesi” dedi. Erdolu, “Çıkarılması planlanan KHK ile sağlık alanındaki tüm çalışanlar sözleşmeli statüye geçirilecek” diye konuştu.

Mustafa Çakır/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde