El Bab'ta şehit sayısı 5'e yükseldi

El Bab'ta şehit sayısı 5'e yükseldi

El Bab'ın kontrolünü tamamen sağlamak amacıyla dün gece icrasına başlanan operasyonlarda IŞİD'li teröristlerle yaşanan çatışmalarda sabah 2 asker şehit oldu, 15 asker yaralandı.

El Bab'ta şehit sayısı 5'e yükseldi
16px
24px
09.02.2017 05:16
ABONE OLgoogle

Öğleden sonra el yapımı patlayıcının patlaması sonucu 2 asker daha şehit oldu. Gece saatlerinde gelen yeni bir habere göre, El Bab'da çıkan çatışmalarda bir asker daha şehit oldu ve gün içinde şehit olan asker sayısı 5’e yükseldi.

Suriye'nin El Bab bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri ile IŞİD arasında dün geceden bu yana süren çatışmalarda öğleden sonra 2 asker daha hayatını kaybetti. Gün içinde yaşamlarını yitiren askerlerin sayısı 4'e yükselirken yaralı sayısı da 15'e çıktı. 169 gündür devam eden Fırat Kalkanı harekatında hayatlarını kaybedenlerin sayısı ise 60 oldu.

Başbakan’ın bulunduğu fotoğraftaki ikinci asker de şehit oldu

ŞEHİT SAYISI 5'E YÜKSELDİ

Suriye’nin El Bab bölgesinde terör örgütü IŞİD ile süren çatışmalarda bir asker daha şehit oldu. Akşam saatlerinde çıkan çatışmada şehit olan asker ile birlikte gün içerisinde şehit olan asker sayısı 5’e yükseldi. Helikopterle Gaziantep’e getirilen şehit askerin naaşı otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna konuldu.

ASKERLERDEN İKİSİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Yaşamını yitiren askerlerin cenazeleri helikopter ile otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna getirilirken, yaşamını yitiren askerlerden ikisinin kimlikleri belli oldu. Askerlerden birisinin Adana'nın Sarıçam ilçesinden Uzman Çavuş Gökhan Kılıç, diğerinin ise Ordu'nun Akkuş ilçesinden Astsubay Kıdemli Çavuş Yahya Efiloğlu olduğu öğrenildi.  

Çatışmalarla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında 8 Şubat 2017 sabah saatlerinde IŞİD terör örgütü ile süren çatışmalar esnasında iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 15 kahraman silah arkadaşımız ise hafif şekilde yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde