Ekrem İmamoğlu yeni korona önlemlerini açıkladı: Özel semt pazarları kurulacak

Ekrem İmamoğlu yeni korona önlemlerini açıkladı: Özel semt pazarları kurulacak

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, korona önlemleri kapsamında aldıkları yeni kararları açıkladı.

Ekrem İmamoğlu yeni korona önlemlerini açıkladı: Özel semt pazarları kurulacak
16px
24px
18.03.2020 14:29
ABONE OLgoogle

Öncelikli ihtiyaç olunan gıda ürünlerinin satılacağı yeni semt pazarlarının kurulması konusunda tavsiye kararı aldıklarını belirten İmamoğlu; 'Bu pazarlarda çalışacak esnaf mutlaka maske ve eldiven kullanacak. Belediyeler bu pazarları denetleyecek' ifadelerini kullandı. 

Korona virüs salgını ile ilgili aldıkları son kararlarını açıklayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'İstanbul'da hanelerde İSKİ'ye borcu olupta suyu kesilmiş olan vatandaşlarımızın suyunun açılmasına başladık. İnsanların susuz kalmasını bu süreçte kesinlikle istemiyoruz. Toplamda borcu nedeniyle suyu kesilmiş 50 bin hane ve işyerinin suyu açılacak' dedi. 

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"İstanbul bu sürecin en kritik noktalarından biri. Dolayısıyla bu bölgede aldığımız her tedbir ülkemiz içinde çok önemli bir değer taşıyor. Dün İstanbul’daki 39 belediye ile bağlantı kurarak alacağımız bazı önlemleri konuştuk.

İstanbul’un gıda ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan semt pazarları ve haller konusunda oradaki hijyen noktasında bütün tedbirleri aldığımızı öncelikle belirtmeliyim…

SADECE GIDA ÜRÜNLERİ SATILAN ÖZEL SEMT PAZARLARI KURULACAK

Özellikle ihtiyaç olan gıda ürünlerinin satılacağı özel gıda yerlerinin kurulması konusunda bir tavsiye kararı aldık. Yani başka ürünlerin değil sadece gıda satılan semt pazarları kurulacak. Bu pazarlarda çalışacak esnaf mutlaka maske ve eldiven kullanacak. Belediyeler bu pazarları mutlaka denetleyecek. 

Pazarların giriş-çıkış noktalarında özel dezenfektanlar olacak. Vatandaşlara kendi fileleri ile gelmelerini tavisye ediyoruz. Burada amacımız mümkün olduğunca temassız şekilde, sağlıklı ürünlerin satıldığı bir alışveriş imkanını sağlamak olacak...

EN ÜST SEVİYEDE İLETİŞİM SAĞLANACAK

Bunun dışında Koronavirüs süreci ile ilgili çağrı merkezi kapasitemizi artırdık. İletişim konusun en üst seviyede tutacağız...

Halka hizmet veren Halk Ekmek ve Hamidiye Su gibi iştiraklerimizin bütün çalışma ekiplerimiz sıkı bir sağlık denetimlerinden geçirildi. 

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ

Tüm sağlık çalışanlarına bu süreçte toplu taşıma ve İSPARK ücretsiz olacak. 31 Mart’ta 30 bin üniversiteliye 3200 TL burs yatırılacak. Ayrıca abonman kartlarının kullanım süresi 31 Mart’tan 30 Nisan'a uzatıldı

SUYU KESİLEN EVLERİN SUYU AÇILIYOR

İstanbul'da yeni su kesintisi yapmayacağımızı daha önce açıklamıştık. Şimdi ise özellikle hanelerde borcu olupta suyu kesilmiş olan vatandaşlarımızın suyunun açılmasına başladık. İnsanların susuz kalmasını bu süreçte kesinlikle istemiyoruz. 

Önümdeki süreçle ilgili anlık bilgilendirmeleri ben sizlere her zaman yapacağım. Bu zor günleri büyük dayanışmayla atlatacağız.."

Kaynak Yeniçağ: Ekrem İmamoğlu yeni korona önlemlerini açıkladı

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde