Ekonomistler MB Başkanı'nın görevden alınmasına ne dedi? Daha Uysal birini bulmuşlar ...

Ekonomistler MB Başkanı'nın görevden alınmasına ne dedi? Daha Uysal birini bulmuşlar ...

Görev süresinin bitmesine yaklaşık 10 ay olan Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevinden alınmasına ekonomistlerden ilk yorum geldi.

Ekonomistler MB Başkanı'nın görevden alınmasına ne dedi? Daha Uysal birini bulmuşlar ...
16px
24px
06.07.2019 11:36
ABONE OLgoogle

Hazine eski Müsteşarı Mahfi Eğilmez karara yönelik olarak ilk yorumunu Twitter'dan yaptı. Eğilmez, "TCMB Başkanı, kurumsal hedeflere ulaşamadıkları gerekçesiyle görevinden alındı. Hedef yanlıştı. Maliye politikası, para politikası hedefinin tam tersi bir hedefe yönelmişti. Bu koşullar altında hedefin tutması zaten mümkün değildi" dedi. 

Eski Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü, 2008-2011 yılları arasında da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcısı olarak görev yapmış olan İbrahim Turhan, kararı tepkiyle karşıladı. "Yöntem ve zamanlamaya aklım ermiyor" diyen Turhan şunları kaydetti: 

"Bugün itibarıyla Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 35’inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2’nci maddesi gereğince görevden alındığı Resmi Gazetede yayınlandı."

Dünya gazetesi yazarı Erkin Şahinöz görevden almayı kabine revizyonunun işareti olarak yorumladı. "Şu koltuklara atama yapılırken 'bizim mahalleden olması zorunlu değildir' ilkesi uygulandığı gün 'Türkiye hikayesi' oluşur" diyen Şahinöz, "Nepotizmden vazgeçip meritokrasiye sarılmak şart... 'Kedinin rengi değil fareyi avlaması önemlidir"  değerlendirmesinde bulundu. 

DAHA UYSAL BİRİ

İktisatçı Mustafa Sönmez'den de yeni atanan başkana yönelik olarak "Uysal olacak" tahmini geldi. Sönmez, "Daha Uysal birini bulmuşlar. Soyadı Uysal. Faiz indir, deyince itiraz etmeyecek" yorumunu yaptı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde