Ekonominin patronu Cevdet Yılmaz

Ekonominin patronu Cevdet Yılmaz

13 yılın ardından kabineye veda eden Ali Babacan’ın görev alanlarının tamamı yeni Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a geçti.

Ekonominin patronu Cevdet Yılmaz
16px
24px
01.09.2015 05:41
ABONE OLgoogle

Başbakan yardımcılarının görev alanları belirlendi ve 13 yılın ardından kabineye veda eden Ali Babacan’ın görev alanlarının tamamı yeni Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a geçti.

“Ekonomi konularında genel koordinasyon” görevinin yanı sıra Hazine Müsteşarlığı, Merkez Bankası, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Türkiye Kalkınma Bankası, Türkiye İhracat Kredi Bankası, Vakıflar Bankası, SPK, BDDK ve TMSF kurumları Cevdet Yılmaz’a bağlandı. Yılmaz, böylece ekonominin de patronu oldu. 

Öte yandan kurullarda görev alacak hükümet üyeleri ile ilgili Başbakanlık Genelgesi de dün Resmi gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Genelgeye göre, Yüksek Planlama Kurulu’na, Özelleştirme Yüksek Kurulu’na, Savunma Sanayi Yüksek Koordinasyon Kurulu’na Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlık edecek. Ekonomi Koordinasyon Kurulu ve Para-Kredi ve Koordinasyon Kurulu’nun başkanlığını Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz yapacak. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde