Ekonominin kaptanı Mehmet Şimşek oldu

Ekonominin kaptanı Mehmet Şimşek oldu

Başbakan Davutoğlu ekonomi yönetiminin başına eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i getirdi.

Ekonominin kaptanı Mehmet Şimşek oldu
16px
24px
24.11.2015 15:58
ABONE OLgoogle
Piyasaların en çok merak ettiği konulardan biri ise ekonomi yönetiminin dümenini kimin devralacağı idi. Ankara kulislerinde ismi en çok öne çıkan isimlerden Berat Albayrak Enerji ve Tabi Kaynaklardan Sorumlu Devlet Bakanlığına getirilirken, Ekonomiden Sorumlu Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ise Kabine dışında kaldı.

Başbakan Davutoğlu, 64. Hükümet’in Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ismini açıkladı. Böylecek ekonomi yönetiminin başına Mehmet Şimşek geçti. Kabinenin açıklanmasının ardından dolar 2.88 lirayı aştı.

MEHMET ŞİMŞEK KİMDİR?

1967′de Batman’da dünyaya gelen Şimşek, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat bölümününden mezun oldu. Yüksek lisansını ise İngiltere’de University of Exeter’de tamamladı. Şimşek, daha sonra ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nde yaklaşık dört yıl kıdemli ekonomist olarak çalıştı. 1997′de New York’a yerleşti ve uluslararası yatırım bankası UBS’in hisse senedi analiz kısmında araştırmacı olarak görev yaptı.

1998 yılında İstanbul’a dönerek Deutsche – Bender Menkul Değerler’de iki yıl çalışan Şimşek, dünyanın önde gelen yatırım bankalarından birisi olan Merrill Lynch’e geçti ve İngiltere’ye yerleşti. Şimşek 2005 yılı sonunda Merrill Lynch’in Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Ekonomik ve Stratejik Araştırmalar Bölümü Başkanlığına getirildi.

Temmuz 2007 Seçimleri’nde Ak Parti Gaziantep miletvekili, Haziran 2011 Seçimleri’nde Ak Parti Batman miletvekili , Haziran 2015 Seçimleri’nde Ak Parti Gaziantep miletvekili olarak meclise girdi. 60. hükümette 2007 yılından Nisan 2009′a kadar “Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı” görevini, 2009 Mayıs ayından günümüze kadar ise “Maliye Bakanlığı” görevini üstlendi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde