Ekonomik kriz nedeniyle TADİLAT’tayız

Ekonomik kriz nedeniyle TADİLAT’tayız

TOBB, ayakları yere basan somut içeriği olan yeni bir kampanyaya start veriyor

Ekonomik kriz nedeniyle TADİLAT’tayız
16px
24px
30.08.2009 14:00
ABONE OLgoogle

Kriz varsa çare de var kampanyasıyla başarılı olamayan TOBB, bu kez krizin etkilerini onarmak için “tadilat” kampanyası başlatıyor.

TOBB'un krize karşı harcama yapmayı özendirmek üzere planlanan kampanyası başarı sağlayamayınca, bu kez Reklamcılar Konseyi sahaya inmiş ve “Alın verin, ekonomiye can verin” kampanyası başlatmıştı. Reklamcıların başlattığı projenin bir devamı niteliğindeki yeni kampanyaya Halkbank'ın da desteği sağlandı.

Yeni kampanya planına göre, Halkbank üzerinden kredilendirilmek üzere vatandaşın evini, dükkanını, bahçesini, çatısını ve her türlü bakım-tadilat işlerini hemen yapması için çağrı yapılacak. Kampanya kapsamında Halkbank düşük faizli ve uygun ödeme koşullarıyla özel kredi oluşturdu. Kampanyada TOBB'a bağlı oda ve borsa üyeleri, Türkiye Seramik Federasyonu (SERFED), İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD), Tesisat İnşaat Malzemecileri Federasyonu (TİMFED) yer alıyor.

Parayı Halkbank verecek

Buna göre, sektördeki tüm dernekler ve önde gelen 90'a yakın firma, 13 binin üzerindeki bayii vatandaşın girişeceği “tadilat” kapsamında her türlü yapı malzemesi talebini karşılayacak, parasını da Halkbank'tan sağlayacak. Finansman ayağını Halkbank'ın sağlayacağı kampanya yarın kamuoyuna tanıtılacak. Kampanyaya ilişkin açıklamanın yapılacağı tören daveti dün TOBB tarafından, “TOBB, Türkiye ekonomisinin lokomotiflerinden yapı malzemeleri sektörü ve üreten Türkiye'nin bankası Halkbank'ın güçlerini bir araya getirdikleri dev bir kampanya başlıyor” denilerek yapıldı.

TOBB yetkililerinden alınan bilgilere göre, kampanya tüm yapı sektörü dernek ve birliklerinin tam desteğiyle başlatılıyor. Temel amacın vatandaşın kriz psikolojisiyle ertelediği harcamaları yapmalarını sağlamak olduğu belirtilirken, vatandaşa “Evini boyat, çatını yaptır, parkeleri değiştir, planladığın tadilata hemen başla...” denilecek.

Biriktirdiğin 10 bin lira cebinde kalsın, tadilatı krediyle yap

Vatandaşın kolay harcama yapması amacıyla kampanyadaki en önemli ayrıntılardan biri ise şöyle anlatıldı: “Vatandaş diyelim evinde belirli bir tutarın üzerinde maliyeti olan tadilat yapacak. Bunun için ilgili sektör firmalarına gidip anlaşmasını yapacak. Bu maliyeti karşılamak için dolaşıp kredi bulmaya çalışmayacak. Bu kampanya kapsamında tadilatın finansmanı en ucuz şekilde Halkbank tarafından hazırlanmış olacak.

Kampanya kapsamında yapı sektörü firmalarıyla Halkbank şubeleri arasında bir hat kurulmuş olacak. Evini, dükkanını, binasını tadil etmek isteyen vatandaşlar kampanyada yer alan yapı sektörü firmasına giderek anlaşma yaptığında, parasını bu hat üzerinden Halkbank verecek”

Halkbank'ın kredisinin çok cazip faizli olacağını belirten yetkililer, “Diyelim ki vatandaşın tadilatının toplamı 10 bin TL. Vatandaş ne zamandır bu tadilatı yapmak istiyordu ve 10 bin TL'yi de biriktirmişti. Ancak bu 10 bin TL'yi nakit cebinden ödemek yerine 10 bin TL'lik kredi alarak tadilatı gerçekleştirmesi çok daha avantajlı olacak” diye konuştular.

Cazip bir öneri ile gitmek lazım

TOBB bir süre önce piyasalardaki durgunluğu aşmak amacıyla 'Kriz varsa çare de var' adıyla bir kampanya başlatmıştı. Ancak o kampanyana herhangi bir somut teklif olmadığı için vatandaşı sokağa çıkarıp tüketim yapmasını sağlamak mümkün olmadı.

TOBB içinde “Vatandaşa cazip bir öneri sunmak lazım” görüşü ortaya çıkınca düşen faiz ortamında Halkbank kredi destekli bir kampanya oluşturuldu.

Gülümhan Gülten/vatan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde