Ekonomi, tek bakana emanet, Çağlayan meçhul

Ekonomi, tek bakana emanet, Çağlayan meçhul

Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın yeniden bakanlığı Mersinli seçmene bağlı

Ekonomi, tek bakana emanet, Çağlayan meçhul
16px
24px
20.05.2011 07:42
ABONE OLgoogle

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, yeni kabine sistemi hakkında da bilgi verdi.

Toplam 21 bakanlığın olacağını aktaran Çağlayan, "Devlet bakanlıkları sekizden dörde düşecek. Başbakan yardımcılığı 3 veya dört olacak. Toplam 21 bakanlık olacak. Seçimden önce yeni bakanlıklar belli olabilir. Bakanlar Kurulu'nda imzaladık mı biter. Başbakan yeni hükümeti buna göre kuracak." dedi.

İç ve dış ticaretin birleşmesinin yanı sıra gümrüklerin de yeni bakanlığa katılacağını belirten Çağlayan, "Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olacak. diye konuştu.

Sanayi Bakanlığı, Sanayi Teknoloji ve Bilişim Bakanlığı olacak. Yeni yapıda Gümrük'ten sorumlu Devlet Bakanlığı kalkacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı kurulurken, DPT, Hazine, TÜİK, BDDK ve SPK, Ekonomi Bakanlığı çatısı altında toplanacak. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na dönüşürken, Enerji Bakanlığı, Enerji ve Orman Bakanlığı olacak. Tarım Bakanlığı da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na dönüşüyor.

2007'DE AK PARTİ 4 VEKİL ÇIKARMIŞTI

2007 seçimlerinde MHP yüzde 30.5, AK Parti yüzde 27 ve CHP yüzde 24.6 oy aldı. Bu üç parti, Mersin'de 4'er milletvekili çıkarttı. DTP'nin desteklediği bağımsız aday Orhan Miroğlu, yaklaşık yüzde 6 oy almasına rağmen seçilmeyi başaramamıştı.

MiLLETVEKiLi SAYISI DÜŞTÜ, ÇAĞLAYAN'IN İŞİ ZOR

Mersin'in milletvekili sayısı 12'den 11'e düştü. 12 Haziran'da yapılacak seçimlerde BDP'nin desteklediği bağımsız aday Ertuğrul Kürkçü'nün seçilme olasılığı yüksek. Uzmanlar, AK Parti Mersin adayı Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın seçimde başarısız olması halinde bakanlık koltuğuna oturmasını çok zor olduğunu söylüyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde