Ekonomi muhabirleri ödülleri sahiplerini buldu

Ekonomi muhabirleri ödülleri sahiplerini buldu

Ekonomi Muhabirleri Derneği Altın Kalem Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Ekonomi muhabirleri ödülleri sahiplerini buldu
16px
24px
13.03.2010 14:39
ABONE OLgoogle

Ekonomi Muhabirleri Derneği'nin (EMD) Altın Kalem Başarı Ödülüne layık görülenlere plaketleri törenle verildi.

Törene, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve eşi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Tüzmen ile SPK Başkanı Vedat Akgiray, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Hilmi Bengi ve Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdür Vekili Salih Melek'in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan törene gönderdiği mesajda, ''Ödül almaya hak kazanan başarılı gazetecileri canı gönülden tebrik ediyor, yükselen yıldızlarının daima parlamasını diliyorum. Çeşitli görüşleri ve yorumlarıyla foruma derinlik kazandıran değerli katılımcılara çalışmalarında başarılar diliyor, düzenlenen forumun verimli geçmesi ve büyük bir sinerji ortaya koyması temennisiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum'' dedi.

AA MUHABİRLERİ SÖKE SÖKE HABER ALIYOR
AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hilmi Bengi, törende yaptığı konuşmada, ''AA çalışanlarının gazeteci olduğunun bazen unutulduğunu'' belirterek, ''Özel haber yapıldığı zaman sanki bu haber verilmiş gibi davranılıyor. Bu arkadaşlar söke söke haber alıyor. Takdirleri için EMD'ye teşekkür ediyorum'' dedi.
Basında sadece AA'da sendikanın bulunduğunu anımsatan Bengi, sendikanın diğer basın organlarında da yaygınlaşmasını diledi.

AA'NIN ÖDÜLLERİ
AA'dan Ekonomi Haberleri Müdürlüğü Muhabiri Türkan Al'dan başka Fotoğraf Haberleri Müdürlüğünden Foto Muhabiri Gürsel Eser ve Yerel Medya dalında Antalya Bölge Müdürlüğünde Muhabir Mehmet Çakmak, İç Haberler Müdürlüğünden Göksel Yıldırım ödül aldı.

Gürsel Eser, ödül kazandığı fotoğrafta yer alan ve intihar teşebbüsünde bulunan kişinin 6 ay sonra gerçekten intihar ettiğini ifade ederek, bu nedenle ödülü alırken buruk bir sevinç yaşadığını söyledi.
Gürsel Eser'e ödülünü DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi verdi.

Radyo Ekonomi Programı dalında da TRT Prodüktörü Falih Akıcı'ya ödülünü SPK Başkanı Vedat Akgiray verirken, EMD'nin ''Özden Alpdağ Özel Ödülü'ne layık görülen Sabah/ATV'den Meliha Okur'a ödülünü bir süre önce vefat eden Alpdağ'ın eşi Nazan Alpdağ verdi.

TEKEL DİRENİŞİNİ İZLEYEN GAZETECİLERE ÖDÜL
EMD, ''Yaşar Bakan Özel Ödülü''ü TEKEL işçilerinin direnişi izleyen NTV'den İdil Güngör, CNN Türk'ten Gonca Şenay, AA'dan Göksel Yıldırım, ANKA'dan Mürşide Esmek ve Evrensel Gazetesinden Cem Gurbetoğlu'na verildi. Bu gazetecilere ödüllerini Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdür Vekili Salih Melek ile AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hilmi Bengi verdi.

KEBAN'IN GECEKONDUSU, BOĞAZ'IN 6 YALISINA BEDELMİŞ
Törende, Ajans Haberciliği dalında ödüle layık görülen AA Ekonomi Haberleri Müdürlüğü Muhabiri Türkan Al'ın ödülünü Devlet Bakanı Zafer Çağlayan verdi. Türkan Al'ın ödülü, ''Keban'ın Gecekondusu, Boğaz'ın 6 Yalısına Bedelmiş'' haberiyle aldığına işaret eden Bakan Çağlayan, ''Burada bir şaşırtmaca var. Bu konudaki ödülü Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e vermek lazım'' diye espri yaptı.
Sağlık sorunu nedeniyle törene katılamayan Türkan Al'ın ödülünü, AA Ekonomi Haberleri Müdürü Metin Türkyılmaz aldı.

DİĞER ÖDÜLLER
Törende Televizyon Haber/Röportaj dalında ödüle layık görülen NTV/CNBC-e'den Burcu Göksüzoğlu'na ödülünü Maliye Bakanı Mehmet Şimşek verdi.

Gazete Haber/Söyleşi dalında da Gazete Haber Türk'ten Seçkin Ürey'in ödülünü ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız verdi.

Dergi Haber/Söyleşi dalında ödüle layık görülen Para Dergisi'nden Barış Bekar'a ise plaketini, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Tüzmen verdi.

İnternet Ekonomi Haberi dalında ödüle layık görülen Hürriyet İnternetten Aysel Alp'in ödülünü de CHP Milletvekili Gürol Ergin verdi.

Yerel Medya dalında Hatay Güney Rüzgarı Dergisinden Mehmet Ali Solak da ödüle layık görüldü.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde