Ekonomi müdürlerinden Ekonomi Gazetecileri Derneği'nden şok istifa

Ekonomi müdürlerinden Ekonomi Gazetecileri Derneği'nden şok istifa

Ekonomi Gazetecileri Derneği dün istifalarla sarsıldı.

Ekonomi müdürlerinden Ekonomi Gazetecileri Derneği'nden şok istifa
16px
24px
06.06.2016 16:29
ABONE OLgoogle
Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Sefer Levent, Vatan Gazetesi Ekonomi Müdürü Ercan İnan, Star Gazetesi Ekonomi Müdürü Yener Yalçın ve Akşam Gazetesi Ekonomi Müdürü Mehmet Ali Ergün bugün ortak bir açıklama yaparak Ekonomi Gazetecileri Derneği'nden istifa ettiklerini duyurdular.

Başkanlığını Celal Toprak’ın yaptığı Ekonomi Gazetecileri Derneği dün istifalarla sarsıldı.

Hürriyet, Vatan, Star, Akşam gazetelerinin ekonomi müdürleri dün ortak bir açıklama yaparak dernekten istifa ettiklerini duyurdular.

Üstelik Sefer Levent, Ercan İnan, Yener Yalçın ve Mehmet Ali Ergün’ün istifaları ilk değil. Bir iki yıl önce de Habertürk Gazetesi Ekonomi Müdürü Yavuz Barlas ayrılmıştı dernekten. Milliyet’in ekonomi müdürü Şükrü Andaç’ın da habersiz getirildiği Yüksek Kurul üyeliğini kabul etmediği söyleniyor.

Gazeteciler, ortak açıklamada, “Derneğin ulusal gazetelerin ekonomi müdürlerine otomatik olarak verdiği Yüksek İstişare Konseyi üyeliği” sıfatının bir anlamı bulunmadığını da vurguladılar.

Ancak açıklamada şöyle iki cümle var ki, çok önemli:

“EGD çatısı altında yapılan organizasyonlara mutlaka haber desteği verileceği şeklinde algılanması son derece yanlıştır. Bu ayrıntının sponsorluk desteği veren kurum ve kuruluşlar tarafından bilinmesinin gerekli olduğunu düşünüyoruz.”

Anlayan anladı herhalde.

Ekonomi gazetecilerinin dün yaptığı ortak açıklama ise şöyle:

"Biz aşağıda imzası olan ekonomi gazetecileri olarak, gerekli gördüğümüz lüzum üzerine Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) üyeliğinden istifa ettiğimizi beyan ederiz.

Ayrıca, Türkiye'nin önde gelen ulusal gazetelerinin ekonomi müdürlerine otomatik olarak verilen EGD Yüksek İstişare Konseyi üyeliği sıfatının bir anlamı bulunmadığını vurgulamanın da zaruret olduğunu düşünüyoruz.

Konsey üyeliğinin, EGD çatısı altında yapılan organizasyonlara mutlaka haber desteği verileceği şeklinde algılanması son derece yanlıştır.

Bu ayrıntının sponsorluk desteği veren kurum ve kuruluşlar tarafından bilinmesinin gerekli olduğunu düşünüyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyururuz."
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde