“Ekol” markasıyla salam sucuk üretecek

“Ekol” markasıyla salam sucuk üretecek

Moskova’da 35 milyon dolara kurulacak fabrikada günde 60 ton salam sucuk üretilecek.

“Ekol” markasıyla salam sucuk üretecek
16px
24px
06.08.2010 18:15
ABONE OLgoogle

Rusya’da kesimhane ve paketleme yapılan 4 ayrı et fabrikası bulunan Mustafa Çalkan, şimdi de salam sucuk işine giriyor. Moskova’da 35 milyon dolara kurulacak fabrikada günde 60 ton salam sucuk üretilecek.

Kırıkkaleli Mustafa Çalkan, inşaatta çalışmak amacıyla 1994 yılında Rusya’ya gitmiş, girişimci kişiliği sayesinde bir süre sonra ticarete atılarak önemli başarılar elde etmişti. Mustafa Çalkan’a ait Çalkan Et, bugün Rusya’daki tüm zincir marketlerin et tedarikçisi. Günde 50 ton işlenmiş eti “Ekol” markasıyla Rusya’nın en batısından en doğusuna kadar tam 72 ayrı şehrine dağıtıyor.

Bu şehirlerin arasında Moskova’ya karayoluyla 3 günlük mesafede bulunan Pasifik Okyanusu kıyısındaki yerleşim birimleri bile var. Grubun tümü frigo soğutma sistemine sahip 60 araçlık lojistik filosu bulunuyor.

Çalkan Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalkan, kırmızı et üretiminde katma değeri artırmak istediklerini, sucuk ve salam işine bu nedenle gireceklerini söylüyor. Çalkan, paketli ette olduğu gibi salam ve sucukta da yine “Ekol” markasını kullanacaklarını belirtiyor. Çalkan Group’un fabrikaları Rusya Federasyonu’nun Moskova, Penza, Çuvaş ve Svartopol bölgelerinde. Bu tesislerde günde 200 büyükbaş, 800 de küçükbaş hayvan kesiliyor. Grubun kuzu etinde Rusya’da pazar lideri, paketli ürünlerde ise ilk 5 firma arasında bulunduğunu belirtelim...

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde