Ekmeğe gelen yüzde 25'lik zammın ardından unculardan Antalya'da 5 yıldızlı otelde tatil gibi toplantı

Ekmeğe gelen yüzde 25'lik zammın ardından unculardan Antalya'da 5 yıldızlı otelde tatil gibi toplantı

Ekmeğe gelen yüzde 25'lik zammın ardından gözler unculara çevrildi.

Ekmeğe gelen yüzde 25'lik zammın ardından unculardan Antalya'da 5 yıldızlı otelde tatil gibi toplantı
16px
24px
26.04.2019 13:08
ABONE OLgoogle

 Ankara'da dün ekmeğe yüzde 25 zam gelmişti. Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu, döviz kurlarında yaşanan dalgalanmadan dolayı ekmeğin hammaddesi unda da bir fiyat artışı meydana geldiğine dikkat çekmişti. Kavuncu'nun açıklamalarından ardından gözler unculara çevrildi. 

UNCULARDAN ANTALYA'DA 3 GÜNLÜK TATİL GİBİ TOPLANTI

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF), Antalya Belek'de beş yıldızlı Sueno Deluxe Otel’de 3 gün sürecek bir toplantı yapıyor. Devlet büyüklerinin 'İsraf ekonomisinden vazgeçilecek' açıklamasına rağmen Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu'nun Antalya'da beş yıldızlı bir otelde 3 gün sürecek proğram yapması dikkat çekti.

TUSAF Başkanı Eren Günhan Ulusoy, Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu' ekmek zammının nedeni olarak un fiyatlarındaki artışı gerekçe göstermesine cevap verdi.

Ulusoy, “Ekim 2018’de açıklanan enflasyonla topyekün mücadele programına, en somut desteği çuvalı 85 TL’den un kampanyası ile federasyonumuz verdi. Halkımızın en temel gıdası olan ekmeğin fiyatının muhafaza edilebilmesi için ekmeğin maliyetinde yüzde 30 payı olan un sektörü elinden geleni yaptı. Kamuoyunda oluşturulamaya çalışılan algının aksine unda yaşanan enflasyon, TÜİK verilerine göre, TÜFE değerlerinin çok altındadır. 2016 Ocak ayından 2019 Şubat sonuna kadar toplam TÜFE artışı yüzde 49 iken, unda gerçekleşen artış sadece yüzde 22’dir. Aynı dönemde ekmekte yaşanan fiyat artışı ise TÜİK enflasyon verilerine göre yüzde 38’dir” dedi.  

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde