Eğitimde Fatih Projesi başladı

Eğitimde Fatih Projesi başladı

Fatih Projesi'nin okullarda uygulamaya geçmesi dolayısıyla Sebahattin Zaim Anadolu Lisesi'nde tören düzenlendi

Eğitimde Fatih Projesi başladı
16px
24px
06.02.2012 16:11
ABONE OLgoogle

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Fatih Projesi'nin, gerek öğrenci gerek sınıf sayısı, bedeli ve tüm içeriği açısından dünyada bir ilk olduğunu belirterek, ''İlklerin yaşandığı ülkemizde bu projenin hayata geçiyor olması gençliğimiz açısından, ülkemizin geleceği açısından takdire şayan bir gelişmedir'' dedi.

      Bakan Yıldırım, Fatih Projesi'nin okullarda uygulamaya geçmesi dolayısıyla Sebahattin Zaim Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törene katıldı.

      Bakan Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, bugünün eğitim dünyası ve milli eğitim için çok önemli olduğunu söyledi. 22 Kasım 2010'da Milli Eğitim Bakanlığının protokolünü imzaladığı Fatih Projesi'nin bugün hayata geçmeye başlayacağını ifade eden Yıldırım, projenin eğitim camiası ve öğrencilere hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

      Projenin gerek öğrenci gerek sınıf sayısı, bedeli, ve tüm içeriği açısından dünyada bir ilk olduğunu belirten Yıldırım, ''İlklerin yaşandığı ülkemizde bu projenin hayata geçiyor olması gençliğimiz açısından, ülkemizin geleceği açısından takdire şayan bir gelişmedir'' dedi.

      Artık bilgi çağının yaşandığını ve en büyük gücün bilgi olduğunu dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu:

      ''Dünyada topu-tüfeği güçlü olan ülkeler değil, bilgiye sahip olan, bilgiyi kullanan ve bilgiyi paylaşan ülkeler öne çıkıyor. Bundan mahrum kalanlar ise geri kalmış ülkeler sınıfından kurtulma şansını bulamıyor. Bu nedenle gençlerimize ve geleceğimize yatırım yapmayı hükümet olarak öncelikli ele aldık. Bu projeden önce de son 9 yılda okullarımızın tamamında evrensel hizmet kaynaklarını da kullanarak bilgi ve teknoloji sınıfları, bilgisayar destekli fen laboratuvarları, öğretim nesneleri gibi birçok projeyi hayata geçirdik. Gururla ifade etmek istiyorum ki bu projelerde evrensel hizmet kaynaklarının yüzde 75'ini Milli Eğitim Bakanlığı projelerine ayırdık. Çünkü gelecek bilişim, gelecek gençlerimizle gelecek.''
      80 yıldır okuryazarlık seferberliği için çaba gösterildiğini anlatan Yıldırım, artık yeni bir döneme girildiğini söyledi. Bilgisayarın günlük hayatın her alanına girdiğini ifade eden Yıldırım, bilgisayar okuryazarlığının da en önemli konuların başında yer aldığını kaydetti.

      e-Devlet Projesinin de tüm hızıyla devam ettiğini hatırlatan Yıldırım, 11,5 milyon vatandaşın bu hizmetten faydalandığını söyledi.

      ''Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethederek Orta Çağ'ı kapatırken Fatih Projesi de bilgi çağının kapısını aralayan bir projedir'' diyen Yıldırım, bu projenin sadece Milli Eğitim Bakanlığına ve öğrencilere yönelik bir proje olmadığını, aynı zamanda Türkiye'nin 2023 bilgi toplumu hedeflerinin gerçekleştirilmesine vesile olacak bir proje olduğunu kaydetti. Bu projeyle birlikte öğrencilerin anne babalarına, yetişkinlere hatta dedelerine bu işi öğretir hale geleceğini ifade eden Yıldırım, onların bilgi toplumunun bir parçaları olmalarını sağlayacağını kaydetti.

      Bakan Yıldırım, projenin, bilgi teknolojileri, yazılım, donanım alanında yerli sanayinin gelişmesine çok büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Gerek akıllı tahta, gerek tablet ve yazılımların yerli katkı oranının mümkün olduğunca artırılması için gerekli çalışmaları başlattıklarını anlatan Yıldırım, ''Çok şükür ki bugün açılışını yapacağımız bu akıllı tahtalı sınıflardaki ürünler de yerli imalatçılarımızın geliştirdiği ürünlerden oluşmaktadır. Bundan sonraki dilimlerde yerli katkısını daha da artırmak için ilgili bütün bakanlıklar TÜBİTAK ve kurumlarla çalışıyoruz'' diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde