Eğitim’de büyük koltuk kavgası

Eğitim’de büyük koltuk kavgası

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü rapor süresi dolunca dün görevinin başına döndü. Ancak..

Eğitim’de büyük koltuk kavgası
16px
24px
01.01.2010 08:58
ABONE OLgoogle

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer rapor süresi dolunca dün görevinin başına döndü.

Özer, “Raporum bitti ve görevime başladım” dedi. Vekaleten görevi sürdüren Yıldız ise, “Ben fiili olarak görevimin başındayım” dedi.

Geçtiğimiz Eylül ayında Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu tarafından görevinden alınan ve rapor alarak izne ayrılan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer dün dört aylık rapor süresi dolunca görevine döndü. Özer, “Raporumun süresi bitti ve görevime başladım” dedi.

Bu süre içerisinde velaketen müdürlük görevini sürdüren Muammer Yıldız ise “Müdürlük görevinde vekaleten bulunuyorum, kadro ise Ata Özer'e ait. Bugün (dün) itibariyle Özer'in emekliliği doldu, dilekçesini verdi. Bu bir süreç gerektiriyor. Ben fiili olarak görevimin başındayım. Ata Özer, bugün görevine başlamış, ayrılmış olacak. Ben de kesinti olmadan görevime devam edeceğim” dedi.

Özer ise görevinin başında olduğunu belirtirken, “Zaten görevden alınmadım, kullandığım izin ve rapor sürem bitti” dedi. Rapor süresinin dolmasıyla birlikte görevine başladığını dile getiren Özer, “Bundan sonra vereceğim karar kendime aittir. Müdür olarak alınmadım ki ben atanayım. Zaten alınmamıştım ki döneyim. İznim bitti başladım. Milli Eğitim Müdürü benim. Devlet terbiyesi içinde başladım görevime. Bundan sonra yapacağım şeye kendim karar veririm. Emekli olurum veya devam ederim. Çalışırım veya çalışmam. Yönetmelik şunu der; 'izni biten müdür gelir görevine başlar'. Benim iznim bitti. Onun da vekaleti bitti. Bundan sonra ben ayrıldığım zaman bir daha vekalet verirler veya atarlar. Benim hakkımda kimse karar verme yetkisine sahip değil.” diye konuştu. İstanbul Valisi Muammer Güler de bir TV kanalına yaptığı açkılamda, Ata Özer'in yeni yılda emekliye ayrılacağını yerine Muammer Yıldız'ın getireleceğini söyledi.

Kanuna göre 1 gün görevinin başına dönmesi gerekiyor

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre Ata Özer emeklilik dilekçesini verebilmesi için rapor süresinin bitiminin ardından bir günlük mesai yapması gerekiyor. Dün süresi biten Özer'in bir gün çalıştıktan sonra İstanbul Valisi Muamer Güler'le istifası üzerine görüşme yaptı.

Özer'in istifa etmemesi durumunda Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı'nda farklı bir göreve getirilmesi bekleniyor. Özer, “emeklilik dilekçesini yazdığını, ancak resmi olarak işleme girmediğini, 4 Ocak 2010 Pazartesi günü itibarıyla da bir aylık izine çıkacağını” kaydetti.

Vatan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde