Egemen Bağış, makara yaptığı gazeteciyi FETÖ’cü ilan etti

Egemen Bağış, makara yaptığı gazeteciyi FETÖ’cü ilan etti

Eski Bakan Egemen Bağış, Metehan Demir’le yaptığı ve sızdırılan telefon görüşmesiyle ilgili şu açıklamayı yaptı: “Malum FETÖ’cü gazetecilerin gezilerime çağrılmasını o gazeteci istedi.”

Egemen Bağış, makara yaptığı gazeteciyi FETÖ’cü ilan etti
16px
24px
28.01.2017 07:40
ABONE OLgoogle

İnternete düşen bir ses kaydında “Her Cuma bir ayet sallıyorum, bakara makara'' dediği öne sürülen Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış, bu telefon görüşmesini yaptığı gazeteci Metehan Demir'i “FETÖ ile bağlantılı olmakla” suçladı.

17-25 Aralık sürecinde sızdırılan ses kayıtlarıyla ilgili konuşan Egemen Bağış “Kendisini yurt dışına davet ettiğimde hep malum FETÖ'cü gazeteciler, Adem Yavuz Aslan ve Mustafa Ünal ile birlikte olmak istediğini vurgulardı. En yakın arkadaşlarıydı” dedi.

Siirt Vakfı tarafından düzenlenen programda konuşan AB eski Bakanı Bağış, bu ses kaydının “Kumpas olduğunu” savunarak ‘'O iftiraları atanların hepsi şimdi ya hapiste ya da firarda. Bant kurgulanmış'' dedi ve şunları söyledi:

‘montaj raporları alındı'

“17 Aralık'ta yolsuzluk adı altında bize atılan iftiraların temelinin boş olduğunu gördüklerinde bir ses montajıyla bizim imanımızı sorgulatmaya kalktılar. Benim ağzıma yerleştirilen o kelimelerin, maka ve ra hecelerinin frekansları bile farklıdır. Montaj raporları alındı.”

Eski Bakan Egemen Bağış, 17-25 Aralık sürecinde sızdırılan telefon görüşmesindeki muhatabı Metahan Demir'le ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Egemen Bağış, gazeteci Demir'in FETÖ'cü gazetecilerle arasının çok iyi olduğunu söyledi.

‘iki gazetecinin ismini verirdi'

“Çok enteresandır, bahsi geçen gazetecinin bu kumpasın içinde olup olmadığını ben bilmiyorum ama kendisiyle geçmişten olan muhabbetimden biliyorum. Yurt dışına davet ettiğimde malum FETÖ'cü gazetecilerin de ismini vererek onları da davet etmemi talep ederdi. En yakın arkadaşlarıydı. Seyahatlerde de Adem Yavuz Aslan (eski Bugün yazarı) ve Mustafa Ünal (eski Zaman yazarı) ile birlikte olmak istediğini hep vurgulardı.”

‘16 ARALIK GÜNÜ GÖREVDEN ALINDI'

“O ses kaydının çıkmasından sonra ‘Adım böyle bir şeyle anıldığı için özür diliyorum' diye bir açıklama yaptı. Bu FETÖ'cüler ‘O özür dilediğine göre kabul etti, Egemen Bey kabul etmiyor' dediler. Ben dava açtım.

Bu ses kaydı 18 Mart 2014 tarihinde internete konuldu. Yani 30 Mart seçimlerine 12 gün kala ama çok enteresan o ismi geçen gazetecinin Hürriyet Gazetesi'nin Ankara Temsilciliği görevinden alındığı tarih, 16 Aralık 2013. Yani 17 Aralık darbe girişiminden bir gün önce alınıyor. Ondan üç ay sonra ses kaydı internete konuyor. Demek ki onu görevden alanlar ertesi gün bir darbe kalkışması olacağını biliyorlar ve bu isimle ilgili de darbecilerin bir malzeme piyasaya süreceğini önceden biliyorlardı.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde