Ege'de yeni Yunanlı bayrağı krizi...

Ege'de yeni Yunanlı bayrağı krizi...

Türkiye ve Yunanistan arasındaki Ege geriliminde yeni bir olay yaşandı. Dün akşam saatlerinde bir grup Yunan Ege'deki bir adaya bayrak dikti. Bayrak sahil güvenlik tarafından kaldırıldı.

Ege'de yeni Yunanlı bayrağı krizi...
16px
24px
16.04.2018 13:24
ABONE OLgoogle

Türkiye ve Yunanistan arasındaki Ege geriliminde yeni bir olay yaşandı. ?Dün akşam saatlerinde bir grup Yunan genç, Ege'deki yerleşim olmayan bir kayalığa bayrak dikti. Bayrak sahil güvenlik tarafından kaldırıldı. ?O anlara ait fotoğraflar ortaya çıktı.

BAŞBAKAN'DAN  AÇIKLAMA 

Başbakan Binali Yıldırım gazetecilere açıklama yaparken, dün akşam Didim açıklarında yaşanan hadise de gündeme geldi. Başbakan Yıldırım, "Bunun üzerine de sahil güvenlik ekiplerimiz gerekli müdahaleyi yaptılar ve oradan o bayrağı kaldırdılar. Bizim Yunanistan'a tavsiyemiz; iyi komşuluk ilişkileri içinde gerginliği arttıracak provokasyonlardan, kışkırtmalardan uzak durması, komşuluk hukukuna uygun olarak hareket etmesidir. Ülkemizin egemenlik haklarından kimsenin taviz vereceğimizi düşünmemesini özellikle bekliyoruz. Şartlar ne olursa olsun bu yönde yapılacak oldu bittilere, fiili durumlara gereken karşılığı vermeye kararlıyız. Bunun bilinmesini isteriz" yanıtını verdi. 

Başbakan Binali Yıldırım, Yunanistan’ın Ege Denizi’nde gerginliği arttırıcı adımlarına ilişkin olarak, “Yunanistan'a tavsiyemiz iyi komşuluk ilişkileri içerisinde gerginliği arttıracak provokasyonlardan uzak durması, komşuluk hukukuna uygun olarak hareket etmesidir. Ülkemizin egemenlik haklarından kimsenin taviz vereceğimizi düşünmemesini özellikle bekliyoruz. Şartlar ne olursa olsun bu yönde yapılacak oldu bittilere gereken karşılığı vermeye kararlıyız” dedi.

Bayrak krizinde Yunanistan’dan ilk açıklama

Didim açıklarındaki kayalıklara bir grup Yunan'ın, Yunanistan bayrağını diktiğinin ortaya çıkmasının ardından Atina'dan ilk açıklama geldi. Fournoi Korseon valisi Ioannis Maroussis, newsbomb.gr'e konuştu. Yetkili, olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığını ve Yunan bayrağının olup olmadığına dair incelemelerin sürdüğünü açıkladı.

Öte yandan Yunan basını provokasyona devam ederek, “Gurur”, “Çocuklara aferin” şeklinde haberleri okuyuculara aktardı.

Yerel basında yer alan haberlerde Yunan grubun bayrağı kayalıklara 13 Nisan’da diktiği iddia edilirken, Yunan makamlar olayla ilgili olarak, “Henüz incelemeler devam ediyor, bu fotoğrafın fotoşop ya da gerçek olup olmadığını inceliyoruz” açıklamasını yaptı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde