Efsanevi CEO Eisner’den başarının formülü

Efsanevi CEO Eisner’den başarının formülü

Eisner, “İşinizi büyüten iş ortaklıkları ve liderlik” başlıklı bir konuşmayla doğru yönetim ve teknolojiyle işinde yarattığı farkı anlattı.

Efsanevi CEO Eisner’den başarının formülü
16px
24px
18.05.2013 17:23
ABONE OLgoogle

"Turkcell Liderler Konferansı" bu sene Walt Disney eski Üst Yöneticisi (CEO) Michael Eisner'i ağırladı.

     Şirketten yapılan açıklamaya göre, Turkcell, "Liderler Konferansı" etkinliğiyle dünyaca ünlü fikir adamlarını, Türkiye'nin önde gelen işadamı ve sanayicileriyle buluşturmaya devam ediyor. Çırağan Oteli'nde beşinci kez gerçekleşen Turkcell Liderler Konferansı, "eğlence sektöründe devrim yaratan isimlerden biri" olarak gösterilen eski Walt Disney Üst Yöneticisi (CEO) Michael Eisner'ı ağırladı.
    
     "Başarının sırrı, önce ölü atlarınızdan kurtulmaktan geçiyor"
    
     Eisner, "İşinizi büyüten iş ortaklıkları ve liderlik" başlıklı konuşmayla doğru yönetim ve teknolojiyle işinde yarattığı farkı anlattığı konuşmasında şunları kaydetti:

     "Günümüzün pek çok yöneticisi benzer hataya düşüyor. Başarısız bir şirketi aynı metod ve teknolojilerle başarıya ulaştırmaya çalışmak ölü bir atın sırtında ilerlemeye çalışmak gibidir. İlk önce ölü atlarınızdan kurtulun. Mutlaka teknolojiyi işinize katın. Ben hep yaratıcı taraftım. Çok şükür ki Turkcell gibi şirketler var ve işin teknoloji kısmını hallediyorlar. İçgüdülerinizi dinleyin ve aksilikler de olsa inandığınız yolda devam edin. 1989'da Fransa'da Disneyland'ı kurduğumuz zaman kafamıza yumurta atarak karşıladılar bizi. Şu anda Paris'teki Disneyland tüm Avrupa'nın en çok ziyaret edilen noktası.

     İkinci önerimse kendinize doğru bir partner bulun. Zıt kutuplar birbirini çeker, iyi anlaşan zıt partnerler ise mutlaka başarıya ulaşır. Biriniz yaratıcı biriniz de finansal zekaya sahipseniz, başarısızlık anlarında birbirinize güç verebiliyorsanız harika. Yaratıcılık finansal disiplinle paketlendiğinde başarı kaçınılmazdır."
    
     "Türkiye geleceğin parlak ülkelerinden biri olacak"
    
     Daha sonra marka yönetimi ve mikro yönetimin de önemine değinen Eisner, iyi bir markanın binlerce küçük noktacıktan oluştuğunu anlattı. Eisner, Türkiye'ye ilişkin ise şu görüşleri paylaştı:

     "Türkiye yükselen ekonomisi, doğu-batı arasındaki köprü konumu ve genç nüfusu ile geleceğin parlak ülkelerinden biri olacak. Teknoloji ve altyapı konusunda geldiğiniz nokta etkileyici. Muhteşem bir insan gücüne sahipsiniz. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki şirketlerin yatırım listelerinde hazırladığı listelerin en üst sıralarında yer alıyorsunuz."
    
     "Son 5 yılda 350 organizasyon düzenledik"
    
     Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş da Turkcell'in, bugün 450 bine yakın müşterisiyle kurumsal pazarın da lideri olduğunu, Turkcell'li olmayı tercih eden şirketlerle birebir temasa geçmek, sunduğu çözümleri anlatmak ve ufuk açıcı beyin fırtınaları yaratmak için yoğun bir etkinlik gündemi yönettiklerini dile getirdi.

     Son 5 yılda 350 organizasyon düzenlediklerini, 100 bin kurumsal müşteriyle birebir temasa geçtiklerini ifade eden Kocabaş, geleceğin başarılı şirketlerinin, yeni teknolojileri hayata geçirebilenler olacağını vurguladı.

     Bu arada, "Turkcell Liderler Konferansı" daha önce de ABD'li siyasetçi, Apple Yönetim Kurulu Üyesi ve Google Üst Düzey Danışmanı, Nobel Ödüllü Al Gore, Virgin Group'un sahibi Richard Branson, General Electric eski Başkanı Jack Welch ve Harvard Business School profesörlerinden Michael Porter'ı da ğırlamıştı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde