Efsane bankacının oğlundan seyyar bar

Efsane bankacının oğlundan seyyar bar

ABD'de araçla yiyecekten sonra içki satışına da verildi.

Efsane bankacının oğlundan seyyar bar
16px
24px
11.06.2011 10:00
ABONE OLgoogle

ABD'de araçla yiyecekten sonra içki satışına da verildi. İlk ve tek izni ise Yapı Kredi Bankası'nın efsane genel müdürü Burhan Karaçam'ın Harvard mezunu oğlu Burak Karaçam aldı

ABD'de yaygın olan kamyonette gıda satışında alkole de izin verildi. İlk ve tek izini ise tanıdık bir isim kopardı. New York Alkol Denetimi Dairesi, bahçe ve parklarda sınırlı olmak kaydıyla kamyonette şarap, bira ve alkollü kokteyl satışı için ünlü bankacı Burhan Karaçam'ın girişimci oğlu Burak Karaçam'a izin verdi. Bankacılık sektörünün duayen isimlerinden olan ve son olarak Yapı Kredi Bankası ve Koç Bank'ta CEO'luk yapan Burhan Karaçam'ın Harvard Üniversitesi mezunu finansçı oğlu Burak Karaçam, bu izinle bir ilke imza attıklarını söyledi.

LEHMAN BROTHERS'TA 6 YIL

2008'deki batışıyla küresel ekonomik krizinin tetikleyicilerinden yatırım fonu Lehman Brothers'da finans uzmanı olarak 6 yıl çalışan Karaçam, 2007'de kurduğu Pera markasıyla restoran işine girdi. Manhattan bölgesindeki ünlü Madeison Avenue'daki Pera Mediterranean restoranını kuran Karaçam, geçen yıl da ABD'de oldukça yaygın olan seyyar yiyecek işine girmişti. Karaçam, bu işi de geliştirerek kamyonetlerinde alkole izin verilmesi için New York Belediye'sine başvurdu ve 4 kamyonetiyle ilk izni alan firma oldu. New York Belediyesi alkollü içecekler departmanının sözcüsü Williamk Crowley, seyyar bar fikri için Karaçam'ın mart ayında başvuru yaptığını söyledi. Seyyar barlar sadece mesai saatlerinde çalışacak ve belli alanlarda alkol satabilecek.

Köşebaşı'nın isim babası

 Pamukbank'ta Genel Müdür Yardımcılığı, Yapı Kredi Bankası ve Koç Bank'ta da Yönetim Kurulu Başkanlığı ve CEO'luk görevlerinde bulunan yapan ünlü bankacı Burhan Karaçam da restorancılıkta oldukça tanınan bir isim. Efsanevi bankacı Karaçam, dünyanın bir çok yerinde de açılan, Köşebaşı restoranlarının yaratıcısı olarak biliniyor.

Kerim Ülker/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde