Efsane Gima markası geri mi dönüyor?

Efsane Gima markası geri mi dönüyor?

Hipermarket zinciri Gima bir dönemin alanındaki en iyi markalarından biriydi.

Efsane Gima markası geri mi dönüyor?
16px
24px
15.01.2016 13:56
ABONE OLgoogle
Hipermarket zinciri Gima bir dönemin alanındaki en iyi markalarından biriydi. Fiba Holding’in patronu Hüsnü Özyeğin, 2005 yılında Gima’yı CarrefourSA’ya satmıştı. Bir süre CarrefourSA bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Gima’lar zaman içinde kapatıldı.

CarrefourSA 2005-2006 yıllarında piyasanın en agresif oyuncularından biriydi. Arada geçen zamanda dengeler değişti. Hatta 2011 yılında firmanın Türkiye’den çıkacağı bile konuşuldu. Ama 2013 yılında firmanın yönetimi tekrar Sabancı Holding’e geçti ve Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, CarrefourSA’ya genel müdür olarak atandı.

Nane döneminden itibaren firma yeniden piyasanın en aktif oyuncularından biri haline geldi. Peş peşe satın almalar yaparak firmayı yeniden yapılandırdı. Bu süreçte Kiler, İsmar gibi zincirler satın alınarak büyüme sürecine girildi. 20016 başı itibariyle de bu satın aldığı marketleri ‘CarrefourSA’ ismi altında birleştirdi.

CarrefourSA tarafında yeni bir hareketlilik olduğunu gözlemliyoruz. Bu kez duyduğumuz bir satın alma haberi değil. Duyduğumuza göre firma, bir dönemin efsane market zinciri Gima’yı sandıktan çıkarıyormuş ve markanın nasıl konumlandırılacağı üzerine çalışmalar yapılıyormuş. Yine duyduğumuza göre, Gima’lar özellikle Anadolu’da kullanılacakmış.

Hatırlarsanız CarrefourSA kendi ismiyle bazı şehirlerde sorunlar yaşamış, hatta tamamen çekilmek zorunda olduğu iller olmuştu. Bir başka alternatif daha varmış. Gima daha butik bir zincir olarak devreye sokulabilirmiş. 2015 yılında satın almalarla gündemden düşmeyen CarrefourSA, bu yıl da Gima ile sürpriz yapmaya hazırlanıyor.
Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde