Eczacıbaşı stratejik ortaklığı sessizce bitirdi

Eczacıbaşı stratejik ortaklığı sessizce bitirdi

Eczacıbaşı, 1998 yılından bu yana süren ortaklığı geçen ay sonunda sessiz sedasız bitirmiş

Eczacıbaşı stratejik ortaklığı sessizce bitirdi
16px
24px
17.06.2011 08:54
ABONE OLgoogle

Eczacıbaşı, Türkiye’nin en büyük 5 grubundan biri. 2010 yılını 2.1 milyar euro ciroyla kapattı. Holding, geçtiğimiz yıllarda stratejik bir karar alarak ilaç sektöründeki payını azaltmış, yapı ürünlerine ağırlık vermişti. Avrupa’dan markalar satın alınmış ve dış pazarlarda daha iddialı hale gelinmişti. Eczacıbaşı, kısa sürede Avrupa’nın ilk 3’ü arasına girip sadece bu alanda 1 milyar euro’luk ciro hedefliyordu...

Hatırlanacağı gibi Eczacıbaşı, yapı kimyasallarında Belçika merkezli Koramic’le ortaktı. Ancak 1998 yılından bu yana süren ortaklık geçen ay sonunda sessiz sedasız bitmiş. 4 milyon 900 bin TL sermayeye sahip olan “EKY-Eczacıbaşı Koramic Yapı Kimyasalları Sanayi ve Ticaret A.Ş”de gruplar eşit paya sahipti. Bu ortaklıkla 1999’da Bilecik Bozüyük’te kurulan fabrika halen faaliyetlerini sürdürüyor. Grubun bu alanda yıllık üretimi 100 bin ton cuvarında.

Aslında Eczacıbaşı ve Koramic ortaklığı 13 yıldır uyum içinde sürüyordu. EKy, seramik yapıştırıcıları, derz dolgusu gibi ürünlerin yanı sıra yalıtım sektörüne dönük de ürünler geliştiriyor. Bu ürünler VitraTerm markasıyla satılıyor. Şirket, ısı yalıtımında 10 grupta 113 ürün grubuyla geniş bir portföye sahip.

Ortaklığın neden bittiğini merak ettik ancak öğrenemedik. Sadece Eczacıbaşı Grubu’nun EKY7deki hisselerinin tamamını Koramic’e devrettiği bilgisine ulaştık. Bir de şirketin ismi “Karomic Yapı Kimyasalları” olarak değiştirilmiş.

Para

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde