Eczacıbaşı'nda neler oluyor? İki günde yüze 30 yükseldi

Eczacıbaşı'nda neler oluyor? İki günde yüze 30 yükseldi

Eczacıbaşı İlaç hisseleri yüzde 8 yükseldi, iki günlük kazanım yüzde 30'u aştı.

Eczacıbaşı'nda neler oluyor? İki günde yüze 30 yükseldi
16px
24px
31.05.2017 14:35
ABONE OLgoogle

Eczacıbaşı İlaç hisseleri yüzde 7'yi aşkın değer kazanarak yüksek hacimli işlemlerde dünkü keskin yükselişini sürdürürken, hissede iki günlük kazanımlar yüzde 30'u buldu.

Şirketten hisselerdeki yükselişin sebebi hakkında bir açıklama yapılmazken, analistler şirket tarafından doğrulanmayan bazı tahminlerde bulunuyorlar.

Bir aracı kurum araştırma müdürü hisselerde keskin harekete sebep olacak bir gelişme olmadığını ancak, pay sahibi olduğu bir arazinin imara açılacağı beklentisiyle hisselerin yükselmiş olabileceğini belirterek, "Eczacıbaşı'nın Kartal'da 300 dönümlük bir arazisi var. Eczacıbaşı İlaç'ın da burada payı var. Buraya bir proje yapılması yıllardır konuşuluyordu. İmar konusunda bir gelişme olduysa bu da grup içerisinde bir beklenti yaratmış olabilir" dedi.

Eczacıbaşı İlaç hisseleri dün yüzde 20 değer kazanarak 4.51 liraya yükseldikten sonra bugün 4.96 liraya çıktıktan sonra sürekli müzayede işlemlerine verilen araya yüzde 7.32 prim ile 4.84 liradan girdi.

Şirketin hisselerinde işlem hacmi dün 52 milyon lot, bugün ise 34 milyon lot ile 200 günlük ortalama olan 3.7 milyon lotun çok üzerinde yer aldı.

Bir başka analist de yükselişin sebebi ile ilgili bir haber akışı olmadığını belirtti.

Eczacıbaşı Holding'in iştiraklerinden Eczacıbaşı Yatırım Holding hisseleri bugün yüzde 0.7 artıda seyretmesine karşılık iki günde yüzde 11'e yakın değer kazandı. Eczacıbaşı Yatırım Ortaklığı dün yüzde 8.2 prim yaptıktan sonra bugün yüzde 4 değer yitirdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde