Eczacıbaşı mucit mendilciyi satın alıyor

Eczacıbaşı mucit mendilciyi satın alıyor

Eczacıbaşı Holding, hijyen ürünlerinde ilklere imza atan şirketi alıyor.

Eczacıbaşı mucit mendilciyi satın alıyor
16px
24px
04.09.2012 08:38
ABONE OLgoogle

Eczacıbaşı, mendil sektörünün mucit lakaplı şirketi Ataman Kozmetik ile masaya oturdu. Dünyanın ilk ıslak mentollü mendilini Uni markasıyla üreten kozmetik devi Ataman yaklaşık 400 kişiye istihdam sağlıyor

Eczacıbaşı Holding, hijyen ürünlerinde ilklere imza atan Uni markasının sahibine ortak oluyor. Bülent Eczacıbaşı'nın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yaptığı Eczacıbaşı Holding'in şirketi Eczacıbaşı Girişim, Türkiye'nin en büyük ıslak mendil ve kozmetik üreticilerinden Ataman İlaç Kozmetik ve Ataman Ecza'dan hisse alımı için Özbay Ailesi ile masaya oturdu.

Esenyurt'ta yer alan fabrikada 400 kişiye istihdam sağlayan firmanın Uni, UniWipes, Premax, Unimed, Şelale, HydroMax, Pia, Lemonni ve Handel markaları bulunuyor. ABD'den Almanya'ya kadar dünyanın 52 farklı ülkesine ihracat yapan şirket, Uni Wipes markasıyla da 8 ülkede pazar lideri durumunda.

DÜNYAYI İLKLERLE TANIŞTIRDI

Silivri'de 150 kişilik istihdam yaratacak yeni tesisi için düğmeye basan Ataman İlaç Kozmetik ve Ataman Ecza, sektörün dünyada en mucit ismi olarak biliniyor. Dünyada birçok ilki gerçekleştiren firmanın yenilikleri arasında şunlar var:

Havlu cep mendili, spunlace teknolojili ekstra cep mendili, ıslak mentollü mendili, çift taraflı yüz peeling diskleri, kimyasal madde içermeyen, doğal yenidoğan bebek mendilleri, buğu etkili mentollü kuru mendil, meyve aromalı ıslak cep mendili, suda eriyen ıslak tuvalet kâğıdı. Firma son olarak da yenidoğan bebeklere özel olarak formüle edilmiş şampuanı dünyada ilk defa üretti.

Kerim Ülker/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde