Ebru Gündeş'in Kanlıca'daki kaçak yalısı yıkılamıyor

Ebru Gündeş'in Kanlıca'daki kaçak yalısı yıkılamıyor

CHP eski İBB Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, CİMER'e dilekçe vererek, Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne ayrılıkların giderilmesi halinde yıkım yapılacağının bildirilmesine rağmen ayrılıkların giderilmediğini ve Ebru Gündeş'in Kanlıca'daki yalısının neden hala yıkıldığını sordu.

Ebru Gündeş'in Kanlıca'daki kaçak yalısı yıkılamıyor
16px
24px
04.02.2020 11:19
ABONE OLgoogle

Beykoz Kanlıca’daki yalısında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na aykırı tadilat yaptığı gerekçesiyle hakkında 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle Beykoz 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nce yargılanan Ebru Gündeş, geçtiğimiz Mart ayında beraat etmiş, tadilatı yapan Hakkı Süha Gökdemir ise 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Sözcü'den Sevgim Begüm Yavuz'un haberine göre CHP’li eski İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, karardan yaklaşık 1 ay sonra, CİMER üzerinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB) Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne bir dilekçe yazdı.

Sağ dilekçesinde, Hakkı Süha Gökdemir hakkında hapis cezası verildiğini belirterek, “Mahkeme kararının kesinleşmesi ile Müdürlüğünüze bilgi verileceği belirtilmekte olup alınan Kurul kararlarına göre yapıların aykırı uygulamalarının giderilmesi mülkiyet sahipleri ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğünün sorumluluğundadır. Yalı restorasyon projesine uygun hale getirilmesi gerekmektedir sorumluk kurumumuza aittir” ifadelerini kullandı. Sağ dilekçede, yıkım kararının neden uygulanmadığına ilişkin de tarafına bilgi verilmesini istedi.  Hakim Ebru Gündeş’e ‘köşkün anahtarını getir’ dedi

İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü tarafından Temmuz ayında gelen cevapta ise, aykırılıkların giderilmemesi halinde yalıdan eşyaların çıkarılmasının ardından yıkım programı dahilinde işlem yapılacağı kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi: “Söz konusu yer ile ilgili İstanbul 6 Numaralı kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun kararı ve Başkanlığımız Encümen kararı gereği aykırılıkların ivedilikle giderilmesi için ilgililerine yazı yazıldığı, aykırılıkların giderilmemesi halinde yasal işlem başlatılacağı ve Müdürlüğümüz yıkım programı dahilinde müdahale edileceği bildirilmiştir. Konu ile ilgili işlemler devam etmekte olup, bahse konu yerin nüfus ve eşyadan arındırılarak tahliye edilmesinin ardından Müdürlüğümüz yıkım programı dahilinde işlemler yapılacaktır.”

Kararın ardından yalıda hiçbir düzeltmenin yapılmadığını söyleyen Hüseyin Sağ, “Reza Zarrab ve Ebru Gündeş’in yalısında 10 aydır bir işlem yapılmadı. Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nün cevabı geleli 7 ay oldu. Niçin yıkım yapılmıyor? Yıkım yapılması için mülk sahiplerine, en azından İstanbul’da bulunan ve hala yalıda oturan Ebru Gündeş’e tebligat yapılmış mı? Elektrik, su, doğalgaz kesilmesi için Boğaziçi İmar Müdürlüğü tarafından yazı yazılmış mı? Mahkeme kararı uygulanması için ne bekleniyor. Koruma kurulu kararı açık, bilirkişi raporu açık, mahkeme sonucu belli” ifadelerini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde