ESK’yı kim toplayacak?

ESK’yı kim toplayacak?

İki yıldır toplanmayan Ekonomik Sosyal Konseyi kim toplayacak?

ESK’yı kim toplayacak?
16px
24px
12.08.2010 14:23
ABONE OLgoogle

ANKARA her seçim döneminde iş dünyasından siyasete kimlerin geçeceğini konuşur. Hatta milletvekili olmayı kafaya koyan işadamları TOBB’a liderlerle görüşmek için arabuluculuk isteklerini bile iletir. TOBB yönetimi de ne kadar çok milletvekili olursa sorunlarının parlamentoda o kadar iyi yansıtılacağını düşünür.

Bugünlerde iş dünyasından siyasete geçen isimler içinde en dikkate değer olanı şüphesiz CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran. İş dünyasının en sosyal temsilcilerinden biri olan Oran, üstelik seçim yaklaşmadan siyaset koltuğuna oturdu. Oran, iş dünyasındaki deneyimlerini yeni görevine taşımayı planlıyor.

İşadamıyken ekonomiden sorumlu bakanlarla irtibat halinde olan Oran, hala arada sırada bakanlarla konuştuğunu, kendisini yeni görevinden dolayı kutladıklarını da söylüyor. Oran’ın bugünlerde en değer verdiği proje ise iki yıldır toplanmayan Ekonomik Sosyal Konseyi toplamak. Hükümet toplamasa da ESK’nın sivil toplum örgütlerinden katılımcılarıyla bir araya gelecek olan CHP, sorunları dinleyecek ve sonbaharda bununla ilgili bir rapor yayınlayacak. Bugünlerde Oran’la görüşmek için sıraya girenler arasında yabancı yatırımcılar da var. Oran da onlara partisinin ekonomi vizyonunu anlatıyor.

Umut Oran, hem işadamlarının hem de işçilerin nabzını yıllardır tutan bir isim. CHP iktidar şansı bulur mu sandıkta karar verilecek. Ancak Oran’ın deneyimlerinden Türk siyaseti kazanacak gibi görünüyor.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde