EPDK yönetiminde genç uzman darbesi

EPDK yönetiminde genç uzman darbesi

Türk enerji sektörünün otoritesi olan Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nda (EPDK) sular bir türlü durulmuyor.

EPDK yönetiminde genç uzman darbesi
16px
24px
18.04.2011 07:54
ABONE OLgoogle

EPDK Başkanı Köktaş 40’a yakın üst düzey bürokratı görevden alarak yerlerine ‘genç uzmanlar’ atadı. Ancak bu durum kurumda tartışma yaratınca, 2 gün sonra geri adım atıldı.

Türk enerji sektörünün otoritesi olan Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nda (EPDK) sular bir türlü durulmuyor. Kurum’da geçtiğimiz hafta ilginç bir operasyon yaşandı. EPDK Başkanı Hasan Köktaş, bir gece yarısı yaklaşık 40 kadar üst düzey bürokratı görevden aldı.

Ertesi gün de yerlerine kurumda görev yapan ‘genç uzmanları’ vekaleten atadı. Sabah işe geldiklerinde görevden alındıklarını öğrenen bürokratlar kendilerine şaka yapıldığını sandı. Ancak işin doğru olduğu anlaşılınca kurum karıştı.

Sadece kurum değil, kurul üyeleri de ayaklandı. Operasyondan haberleri olmayan kurul üyeleri, acil olarak toplantı yaptı. Kurulda sert tartışmalar yaşandı.

Bazı üyelerin, operasyonu darbe olarak nitelendirdiği öğrenildi. Sert tartışmaların ardından ve üyelerin de itirazı üzerine, görevden alma kararı geri çekildi. İki gün sonra, eski bürokratlar tekrar görevlerine döndü.

Genç uzmanlar ise kısa bir süre olsa da üst düzey bürokrat olma şansı elde ettiler.

Bu operasyon kurum içinde yarım kalan darbe olarak nitelendiriliyor. Bürokratlar arasında ise ‘Darbe hazırlığı var mı?’ esprileri yapılıyor.

Hüseyin Özay/Star

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde