EPDK'nın kararı, Akbank ve Halkbank hisselerini vurdu

EPDK'nın kararı, Akbank ve Halkbank hisselerini vurdu

Akbank ve Halkbank hisseleri EPDK kararı sonrası yüzde 2 düştü

EPDK'nın kararı, Akbank ve Halkbank hisselerini vurdu
16px
24px
03.08.2013 10:13
ABONE OLgoogle

Borsa İstanbul'da işlem gören Akbank ve Halkbank hisselerinin fiyatı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK), Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış AŞ'nin faaliyetlerini yerine getiremediğini belirleyerek, tedbiren şirketlerin mevcut yönetim kurulu başkan ve üyelerinin yerine yeni atamalar yapmasının ardından yüzde 2'nin üzerinde değer kaybetti.

Yıldızlar SSS Holding'in iştiraki olan şirketlere ve gruba kullandırdığı kredilerle daha önce gündeme gelen Halkbank ve Akbank hisseleri güne düşüşle başladı ve ilk seansı yüzde 2'nin üzerinde değer kaybıyla tamamladı. Akbank ilk seansı yüzde 2,43 oranında düşüşle 7,22 liradan tamamlarken, Halkbank hisselerinin ilk seanstaki değer kaybı ise yüzde 2,05 oldu.

Gruba kullandırılan kredilerle ilgili olarak Akbank tarafından Borsaya gönderilen açıklamada "Bankamızın bu işlemle ilgili Gruba özelleştirme sırasında kullandırdığı kredilerin bugüne kadar olan geri ödemesinde herhangi bir aksama söz konusu değildir. Kredinin teminat yapısı da güçlüdür. EPDK'nın yönetime el koymasının Bankamız riskine olumsuz bir etkisi olmayacağı beklenmektedir" denildi.

Halkbank ise Yıldızlar SSS Holding'e kullandırdığı kredilerle ilgili olarak medyada çıkan haberlerle ilgili olarak 19 Temmuz tarihinde yaptığı açıklamada "Halkbank'ta batık paniği" başlığı ile yer alan haberin gerçeği yansıtmadığını bildirmiş ve habere konu edilen firmanın faaliyetlerine devam etmekte olduğu ve kredi alacaklarının vadelerinde tahsil edildiğini kaydetmişti.

EPDK'dan Osmangazi elektrik şirketlerine atama

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK) konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, özel sektör tarafından işletilen elektrik dağıtım şirketlerinin, ilgili tüm taraflara karşı üstlendiği yükümlülüklerini yerine getirerek, tüketicilere daha nitelikli ve kaliteli hizmet vermesi esasına göre faaliyetlerini sürdürdüğü ifade edildi. Bu hükümlere aykırı davranışlar halinde, dağıtım ve perakende satış faaliyetleriyle piyasa mekanizmasının işleyişinin sağlıklı sürdürülebilmesi için ne tür tedbirler alınacağının Elektrik Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuatla belirlendiği anımsatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun dün yapılan toplantısında alınan kararla Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış AŞ'nin, Elektrik Piyasası Kanunu'nun 16. maddesinin 4. fıkrası gereğince faaliyetlerini yerine getiremediği belirlenerek, yatırımların devamlılığını sağlamak, tüketicilere nitelikli ve kesintisiz hizmet verilmesini sürekli kılmak gibi amaçlarla tedbiren şirketlerin mevcut yönetim kurulu başkan ve üyeleri görevden el çektirilmiş ve yerlerine yeni atamalar yapılmıştır."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde