EPDK Başkanı, elektrik dağıtıcılarını uyardı

EPDK Başkanı, elektrik dağıtıcılarını uyardı

Elektrik dağıtıcılarına tüketici memnuniyeti odaklı davranmaları çağrısında bulunan Mustafa Yılmaz, gecikmeli sayaç okumayı da ağır dille eleştirdi

EPDK Başkanı, elektrik dağıtıcılarını uyardı
16px
24px
28.02.2015 05:11
ABONE OLgoogle
EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrik dağıtıcılarını tedarikçi değiştirme taleplerini zorlaştırmamaya, kâr değil, tüketici memnuniyeti öncelikli davranmaları uyarısında bulundu. Yılmaz gecikmeli sayaç okumayı da ağır dille eleştirdi. 

Yılmaz, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) 8. Sektör Toplantısı’ndaki konuşmasında, sektördeki oyunculara sert eleştiriler yöneltti ve uyarılarda bulundu. Serbest piyasaya geçişle birlikte elektrik sektöründe tüketicinin asıl patron haline geldiği görüşünü dile getirdi.

Yılmaz, “Tüketici elektrik enerjisinin üretiminden tüketim noktalarına ulaştırılmasına kadar oluşan tüm maliyetleri finanse etmektedir. Dolayısıyla tüketicinin ihtiyaç duyduğu hizmeti beklediği kalitede sunmak mecburiyetindeyiz. Düzenlemelerimizi bu anlayış çerçevesinde hazırlıyoruz” dedi. Son dönemde tüketici şikayetlerinde ciddi bir artış eğilimi gördüklerini kaydeden Yılmaz, bu şikayetlerin abonelik, bağlantı, faturalandırma, tarife, kalite, müşteri hizmetleri ve sayaç sorunları başlıkları altında toplandığı bilgisini paylaştı. Yılmaz, şikayetlere konu bu sorunların ancak tüketici odaklı yaklaşımlarla çözülebileceğini ifade etti. 

Faturaların okunmasının geciktirilmesi, akabinde de 1 aydan kısa sürede okunması gibi uygulamalar yapıldığına dikkat çeken Yılmaz, bunu yapan dağıtım şirketlerini sert sözlerle eleştirdi. 

'Ne anlama geldiğini biliyoruz' 

Yılmaz, şunları söyledi: “Mevzuatta size bir aydan uzun süreli fatura okuma imkanı verilmiş ancak bu teknik gerekçelerle verilmiş bir ruhsattır. Kış şartlarında köylere ulaşma zorluğu gibi gerekçelerle verilen bu ruhsatı çok açık söylüyorum yeni tarife dönemi öncesinde 2014 kayıp kaçak gerçekleşmesini yüksek göstermek için kullanmanızı doğru bulmuyorum. Bunun ne manaya geldiğini iyi biliyoruz. Kurumsal olarak ihtimal dahilinde gördüğümüz bu uygulamayı, tüketiciyi galeyana getirecek mertebede abartılı kullanmanızı da beklemiyordum. Bu tür uygulamaları bir daha görmek istemiyoruz. “ Yılmaz, dağıtım şirketlerinin tedarikçi değiştirmek isteyen serbest tüketicilerin önüne değişik engeller çıkardığı, tüketicilerin diğer tedarikçilerden enerji almasını engelleyici söylem ve eylemlerde bulunduğu bilgisinin kendilerine ulaştığını anlattı. 

Yılmaz, dağıtım şirketlerini bu konuda da gerekli hassasiyeti göstermeye ve serbest piyasa mantığının işlemesini engelleyici davranışlardan kaçınmaya çağırdı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde