EPDK, 10 numara yağa nasıl neşter vuracak?

EPDK, 10 numara yağa nasıl neşter vuracak?

Yılda 1 milyar TL'lik vergi kaybı yaratan 10 numara yağa EPDK neşter vuracak.

EPDK, 10 numara yağa nasıl neşter vuracak?
16px
24px
13.09.2010 05:48
ABONE OLgoogle

Yılda 1 milyar TL'lik vergi kaybı yaratan 10 numara yağa EPDK neşter vuracak. İthalat yapacak şirket lisans alacak

Akaryakıt ile motorin yerine depoyu dolduran 10 numara yağ konusunda Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) kolları sıvadı. Sadece lisanslı şirketlerin madeni yağ ithalatı yapabilmesini sağlayacak düzenleme için düğmeye basıldı. Kurul, bu şekilde hem ülkeye giren madeni yağ miktarını tespit etmeyi hem de bu yağların hangi sektörlerde kullanıldığını denetlemeyi hedefliyor.

MANAVDA BİLE SATILIYOR

Düzenlemeyle, ithalatta kullanılan ambalajlarla içerik madde ve formülün yazılma zorunluluğu getirilecek. Böylece başka isimle ürün ithali engellenecek. Gümrüklerde de akaryakıt kaçakçılığına karşı önlemler artırılacak. Devlet 1 milyar TL'lik vergi kaybından kurtulacak.

Akaryakıt dışı ürün ithalatı serbest bırakılınca yıllık ithalat miktarı, 2 milyon tondan 4 milyon tona fırladı. Kamyon, minibüs gibi araçların depoları ucuz olan yağ ile doldurulmaya başlandı. Şehirlerarası yollarda açıktan satılan yağlar, şehir merkezlerinde manavlara kadar indi.

Mehmet Nayır/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde