ENKA'nın Aliağa'daki termik santral macerası sona erdi

ENKA'nın Aliağa'daki termik santral macerası sona erdi

ENKA Holding’in İzmir Aliağa’da kurmak istediği kömürlü termik santral macerası sona erdi

ENKA'nın Aliağa'daki termik santral macerası sona erdi
16px
24px
22.01.2018 19:54
ABONE OLgoogle

ENKA Holding’in İzmir Aliağa’da kurmak istediği kömürlü termik santral macerası sona erdi. Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun iptal edilmesinin ardından Danıştay 14. Dairesi, üretim lisansını da geçersiz kıldı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı çevre mühendisleri ve peyzaj mimarları odalarının yanı sıra, Ege Çevre ve Kültür Platformu’yla Çağdaş Hukukçular Derneği, ithal kömürle çalışması planlanan projeyi yargıya taşımıştı.

Projenin çevreyi olumsuz etkileyeceği gerekçesiyle ÇED raporunun iptalinin ardından, Danıştay da 2008 yılında Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından verilen üretim lisansını durdurdu.

Danıştay 14. Daire kararında, herkesin sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkı bulunduğu, devletin de bu çevreyi korumak ve geliştirmekle yükümlü olduğu anımsatıldı. Karar Danıştay’da oybirliğiyle alındı. (Cumhuriyet)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde