E-ticaret devi Limango'dan taktik aldı, pazara girdi

E-ticaret devi Limango'dan taktik aldı, pazara girdi

1,136 milyar Euro cirolu e-ticaret devi bonprix Türkiye’de

E-ticaret devi Limango'dan taktik aldı, pazara girdi
16px
24px
18.10.2011 15:02
ABONE OLgoogle

23 ülkedeki faaliyetleri, 25 milyon müşterisi ve 1,136 milyar Euro cirosuyla Almanya ve Avrupa’nın en büyük e-ticaret şirketlerinden olan bonprix, Türkiye pazarına girdi. Türkiye, 25’inci yılını kutlayan bonprix’nin faaliyet gösterdiği 23. ülke oldu. bonprix, dünyanın en büyük ikinci online perakendecisi olan Otto Group bünyesinde yer alıyor ve aynı zamanda grubun en hızlı büyüyen şirketi olarak dikkat çekiyor.

Bugün 9,5 milyonu Almanya’da olmak üzere, dünya çapında Türkiye dahil 23 ülkede, toplam 25 milyon müşteriye ulaşan bonprix, 25’inci yılını Türkiye’de kutluyor.

Dünyanın lider online moda ve lifestyle ürünleri şirketi olan Otto Group’a bağlı olan bonprix, Almanya’da katalog üzerinden satış yapan en iyi ilk 10 şirket ve internet mağazacılığında da en iyi ilk 5’in arasında bulunuyor. Toplam 123 şirkete sahip olan Otto Group’un, 1,136 milyar Euro’luk 2010 cirosuyla en hızlı büyüyen şirketi haline gelen bonprix, 18 Ekim Salı günü Four Seasons Hotel’de gerçekleşen basın toplantısı ile Türkiye pazarına girdiğini duyurdu. bonprix ülkemizde hem katalog hem de internet sitesi üzerinden satış yapacak.

bonprix Türkiye Genel Müdürü Thomas Carroux ve Almanya doğumlu olması nedeniyle bonprix Türkiye 2012 ilkbahar-yaz koleksiyonunun tanıtım yüzü seçilen 2009 Türkiye Güzeli Ebru Şam’ın katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında, Türkiye’nin önemine de sık sık değinildi. Carroux, pazara girmeden önce Limango'dan Türkiye hakkında gerekli bilgileri aldıklarını ve ondan sonra yatırım yapmaya karar verdiklerini belirtti.

Türkiye’yi katalog satışı ve internet mağazacılığı şeklinde çok kanallı bir yapı ile tanıştıran bonprix, ülkemizdeki ilk yılını yapılanma ve pazarı yakından tanıma dönemi olarak görüyor. Bu çerçevede bonprix, bir yıl içinde 100 bin müşteriye ulaşmayı hedefliyor. bonprix, kadın, erkek ve çocuk giyim başta olmak üzere, iç çamaşırı, ayakkabı, mobilya ve ev eşyalarına kadar uzanan geniş bir ürün yelpazesi sunuyor.

Türkler beğenecek, Avrupalılar giyecek

Türkiye’de ilk aşamada sadece internet mağazası ve katalog üzerinden satış yapacaklarını belirten bonprix Genel Müdürü Thomas Carroux, bonprix’nin bazı ürünleri Türk tüketicisinin beğenilerine göre test ederek diğer ülkelerdeki satış stratejilerini de belirliyor olacağı için büyük heyecan duyduklarını belirtti. Yaklaşık 15 bin farklı ürün satacak olan bonprix, ilerleyen dönemde Türkiye’yi Gürcistan ve Azerbaycan gibi bölge ülkelerindeki operasyonlarının merkezine almayı da planlıyor.

Katalogla moda alışverişi bonprix ile Türkiye’de

23 ülkede yıllık toplam 232 milyon katalog dağıttıklarını söyleyen Thomas Carroux, başarılarını internet, katalog ve mağaza satışı üçgeninden oluşan sistemlerine borçlu olduklarını belirtti. Carroux sizlerine şöyle devam etti: “Yaptığımız araştırmalar, internet mağazamızdan alışveriş yapanların %69’unun önce kataloğumuzu incelediklerini gösteriyor. Dahası satışlarımızın da %50’sini internet, %47’sini katalog ve %3’ünü mağazalar oluşturuyor. Her ay Almanya’daki sitemizi 7,2 milyon kişi ziyaret ediyor. Bu da bizi Almanya’nın ilk 5 online mağazası arasına sokuyor. Kendini ispatlamış çok kanallı satış stratejimizle Türkiye’de de benzer bir başarıyı yakalayacağımıza inanıyoruz. Türkiye’ye yönelik önemli hedefleriz var ve bunları hayata geçirmek için de gereken tüm know-how, strateji ve kaynağa sahibiz.”

En çok kadınlar alışveriş yapıyor; internet kullanmayanlar kataloğa bakıp sipariş veriyor

Avrupa’da modayı uygun fiyata sunan öncü şirketlerden biri olan bonprix, “bonprix, it’s me!” sloganıyla herkese uygun, erişilebilir modayı ifade ediyor. bonprix aynı zamanda kalitesi ve güvenilirliğiyle de tüketicilerin tercihi konumunda bulunuyor. Kadın, erkek ve çocuk giyim başta olmak üzere geniş bir ürün yelpazesi bulunan bonprix’nin müşteri profilini de ürün portföyünü de ağırlıklı olarak kadınlar oluşturuyor. Müşterilerinin %91’i kadınlardan oluşan bonprix’de kadın ürünleri %59, ev ürünleri %12, iç çamaşırı %10, erkek %8, ayakkabı ve aksesuar %7 ve çocuk %4’lük bir kısmı oluşturuyor. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde