Duymadan ve konuşmadan 2 bin metreden boşluğa atladılar

Duymadan ve konuşmadan 2 bin metreden boşluğa atladılar

Tatil için Fethiye'ye gelen Ukrayna uyruklu 4 sağır ve dilsiz, 2 bin metreden boşluğa atladılar

Duymadan ve konuşmadan 2 bin metreden boşluğa atladılar
16px
24px
11.10.2007 13:54
ABONE OLgoogle

Tatil için Fethiye'ye gelen Ukrayna uyruklu 4 sağır ve dilsiz, Ölüdeniz'den paraşütle atladı. Turistlerle, uçuş esnasında işaret diliyle anlaşmaya çalışan pilotlar, tehlikeli atlayış sırasında zorluk çekmedi.

Fethiye'nin Ölüdeniz beldesine gelip yamaç paraşütü yapmadan giden turist neredeyse kalmadı. Beldeye gelen hemen her turist 2 bin metre yükseklikteki Babadağ'dan atlayıp, Ölüdeniz'i havadan görmeye çalışıyor. Her türlü insanı uçurmayı başaran pilotların, en son konuğu sağır ve dilsiz 4 Ukraynalı turist oldu. Konuşamayan ve konuşulanları da duyamayan, ikisi kadın 4 kişi, uçma isteklerini de beden diliyle anlatmaya çalıştı. Turistlerin kendilerine gelerek uçmak istediklerini beden diliyle anlatmaya çalıştıklarını belirten Eftelya Paraşüt Şirketi Müdürü Ali Memiş, ilk etapta turistlerin ne demek istediğini anlayamadığını söyledi.

Pilotların havada iken uçan insanlara konuşarak bazı direktifler verdiğini söyleyen Memiş, "Bu insanlara havada iken bir şey anlatmamız mümkün değildi. Onların sıkıntı ve şikayetlerini de anlamamız mümkün değil. Bunun için ilk etapta paraşütle atlatıp atlatmamakta çekimser kaldım. Fakat daha sonra onların da bu heyecanı yaşamasının doğru olacağını düşündüm ve yamaç paraşütü ile atlattık" dedi.

Yamaç paraşütü pilotları ise sağır ve dilsiz olan hatta isimlerini bile bilmediği Ukraynalıları uçururken hiç zorlanmadıklarını anlatırken, havada iken el işaretleri ile anlaştıklarını açıkladı. Kendilerinin bugüne kadar el işaretlerini fazla bilmediklerini kaydeden pilotlar, "Anlaşamayız diye korkuyordum. Atladıktan sonra sanki onlar sağır ve dilsiz değillermiş gibi oldu. Onlara neler yapmaları gerektiğini el işaretleri ile anlatmaya çalıştım onlarda hemen kavradılar" açıklamasında bulundu.

Yaşları 20 ile 25 arasında değişen Ukraynalı turistler, 30 dakika boyunca havada kaldı. Konuşamadıkları için röportaj yapılamayan Ukraynalı turistler, heyecan ve mutluluklarını el işaretleriyle anlattı.

Fatih Yılmaz/Muğla/Cihan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde