Duygu Delen'in şüpheli ölümü: Mehmet Kaplan tutuklandı!

Duygu Delen'in şüpheli ölümü: Mehmet Kaplan tutuklandı!

Gaziantep'te Perşembe akşamı Mehmet Kaplan'ın dördüncü kattaki evinden aşağı düşen 17 yaşındaki Duygu Delen, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Delen'i aşağı ittiği iddia edilen Mehmet Kaplan Cuma günü "çocuğun cinsel istismarı" ve "kasten öldürme" suçlarından tutuklandı.

Duygu Delen'in şüpheli ölümü: Mehmet Kaplan tutuklandı!
16px
24px
15.08.2020 08:26
ABONE OLgoogle

 

Gaziantep'in Batıkent Mahallesi'nde Perşembe akşamı Mehmet Kaplan'ın dördüncü kattaki evinden aşağı düşen 17 yaşındaki Duygu Delen, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Duygu Delen'i aşağı ittiği iddia edilen Mehmet Kaplan Cuma günü önce gözaltına alınıp adliyeye sevk edildi. Kaplan daha sonra "çocuğun cinsel istismarı" ve "kasten öldürme" suçlarından tutuklandı.

20 yaşındaki Mehmet Kaplan'ın tutuklanması öncesi sosyal medyada #duyguiçinadalet etiketi, Türkiye'de Twitter'da TT (trending topic) olmuştu. Duygu Delen’i Atlantik Halı'nın sahibinin oğlu Mehmet Kaplan mı öldürdü?

Duygu Delen'in düşme anının görüntüleri ise güvenlik kameralarına yansımıştı. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı dosya hakkında gizlilik kararı aldı.

'İNTİHAR SÜSÜ VERİLMEYE ÇALIŞILIYOR'

BBC Türkçe'ye konuşan Duygu Delen'in bir arkadaşı, Duygu'nun da tıpkı Şule Çet gibi binadan atıldığını ve olaya intihar süsü verilmeye çalışıldığını savundu.

Duygu Delen'in arkadaşları, lise son sınıf öğrencisinin Mehmet Kaplan'la 6 ay süren ilişkisinin, Kaplan'ın fiziksel şiddet uygulaması nedeniyle 4 ay önce bittiğini öne sürüyor.

İlişkiyi Duygu Delen'in bitirdiğini belirten arkadaşları, Mehmet Kaplan'ın madde bağımlısı olduğunu ve ailesinin nüfuzunu kullanarak suçlarının örtbas edildiğini iddia ediyor.

Duygu Delen'in arkadaşlarına göre Mehmet Kaplan Duygu'yu tehdit ederek evine götürdü, evde uzun süren bir tartışma yaşandı, tartışma arbedeye dönüştü, genç kız evin balkonundan aşağı atıldı.

MEHMET KAPLAN, İFADESİNDE NE DEDİ?

BBC Türkçe'nin edindiği bilgiye göre ise Mehmet Kaplan ifadesinde 3,5 ay önce ayrıldığı Duygu Delen'le barıştığını, telefonuna bir başka kadından gelen mesaj üzerine Duygu'nun sinirlendiğini ve bu yüzden tartışmaya başladıklarını söyledi.

Mehmet Kaplan ifadesinde ayrıca Duygu Delen'le evlenmek istediğini ama tartışma sırasında Duygu'nun da başka erkek arkadaşlar edindiğini söylediğini, bunun üzerine Duygu'ya "Bu saatten sonra seninle ilişkim bitmiştir, eğer başka erkeklerle olduysan seninle evlenmem" diyerek ondan evden gitmesini istediğini belirtti.

Kaplan'a göre Duygu Delen "Ben tüm umutlarımı sana bağlamıştım" diyerek evden gitmek istemedi.

Mehmet Kaplan, cama vurup kanattığı elini yıkamak için banyoya gittiği sırada odadan gelen sesle balkona koştuğunu ve Duygu Delen'i aşağıda yatarken gördüğünü iddia etti.

Mehmet Kaplan geçen yıl alkollü araç kullanırken Zeynep Berna Atay'a çarparak onun ölümüne neden olmakla suçlanmış ve tutuksuz yargılanmıştı. Davayla ilgili hukuki süreç devam ediyor.

ATLANTİK HALI'DAN AÇIKLAMA

Mehmet Kaplan’ın babası Bileç Kaplan’a ait Atlantik Halı isimli firmadan ise bir açıklama yapıldı.

Açıklamada Mehmet Kaplan'ın ismine yer verilmezken,"Yaşanan elim olayın derin hüznünü ve üzüntüsünü yaşıyoruz" denildi.

Açklamanın devamında şöyle denildi. "Konu Gaziantep Cumhuriyet Başsacılığı'nca yürütülen bir soruşturma ile takip edilmektedir. Soruşturmada olayın bir an evvel aydınlatılmasını ve adaletin tecelli etmesini diliyoruz. Yüce Türk yargısının varacağı her türlü kararı saygıyla karşılayacağımızı belirtmek isteriz."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde