Düsseldorf Moda Fuarı'nda Türk ürünleri görücüye çıktı

Düsseldorf Moda Fuarı'nda Türk ürünleri görücüye çıktı

Almanya Düsseldorf 'da her yıl düzenlenen Uluslararası Moda Fuarı sona erdi. 2006 yılının bahar ve yaz koleksiyonlarının sergilendiği 3 bin dolayında markanın katıldığı fuarda, 74 Türk firması bizzat stand açtı.

Düsseldorf Moda Fuarı'nda Türk ürünleri görücüye çıktı
16px
24px
28.07.2005 17:28Güncelleme: 17.11.2023 16:20
ABONE OLgoogle

İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri'nin (İTKİB) organizasyonuyla fuara katılan bir çok Türk firması ürünlerini sergileme fırsatı buldu. Türk firmalarının özellikle hazır giyim alanında dünya liderleriyle rekabet ortamında olduğu fuarda, sektörde iddialı olmaları dikkati çekiyor.

Fuar organize komitesi İGEDO tarafından yapılan açıklamada, 3 gün süren fuara dünya genelinde 50 bin dolayında modacının bizzat ziyaretçi olarak katıldığı ve yaklaşık 3 milyar Euro iş anlaşması yapıldığı belirtildi. Kadın, erkek, çocuk giyimi ve aksesuarlarının sergilendiği fuarda, bu yıl özellikle Asya kıtası giyim tarzının öne çıktığı ve ziyaretçilerin üçte birinin de Almanya dışından katıldığı vurgulandı.

AB'nin Çin'e uyguladığı tekstil kotasının yılın bitimine beş ay kala erkenden dolması üzerine, özellikle hazır giyim mağazalarının Türkiye'ye yönelmeye başladığı ve Türk firmalarının da bu fırsat için atılımlar yaptığı görülüyor. Fuara kendi markalarıyla katılan Pan Dış Ticaret yetkilisi Ahmet Atilla, yaptığı açıklamada, kendileri için verimli geçen fuarda Avrupa'nın bir çok ülkesinden satıcılarla anlaşma imzaladıklarını ve Türk firmalarının tekstil alanında Avrupa insanına güven telkin etmeye devam ettiğinin görüldügünü söyledi. Türk firmalarının hazır giyim sektöründe son yıllarda yaşadığı düşüşün yerini canlanmaya bıraktığını söyleyen Atilla, kaliteyi ucuza üreten firma olarak tanınmak istediklerini vurguladı.

Özellikle bayan ve erkek üst giyiminde iddialı olan Türk firmaları, açmış oldukları standlarda yeni ürünlerini sergileme fırsatı buldular. Yılda iki defa düzenlenen moda fuarı, yaz ve kış modası olmak üzere ikiye ayrılıyor. Kış ayında açılan fuarda daha çok ayakkabı ve aksesuar, yaz ayında açılan fuarda ise genelde bir sonraki yılın modası olan giyim eşyaları sergileniyor. Bayan ve erkek giyim ürünlerinin sergilendiği fuarda, özellikle bu yıl bayan giyiminin ağırlıkta olduğu görülüyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde